Slovenija
23 ogledov

Letos bogatejši že za 13 tisoč evrov

Harij Furlan (Foto: Finance) Žurnal24 main
Policijski dodatki. Šef slovenskega FBI letos služi z dodatkom za nevarno delo.

Plače. Direktor policijskega Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) Harij Furlan je letos prejel že skoraj 13 tisoč evrov mesečnih dodatkov k plači. “To je znesek dodatkov za nadurno delo, posebne pogoje, nevarnost in obremenitve ter je tako kot dodatek za uspešnost del bruto zneska plače,” pojasnjujejo na policiji. Z dobrimi tri tisoč evri in pol je bil Furlan namreč v tem obdobju nagrajen še za delovno uspešnost. Največ, okoli 2.600 evrov bruto, je prejel junija.

“V ta znesek je vštet tudi dodatek na pripravljenost, do katerega pa naj bi bili upravičeni le policisti, ki operativno delujejo na terenu in so določen čas dežurni v pripravljenosti. Od julija se mu zato ta dodatek menda ne izplačuje več,” je neuradno slišati iz policijskih vrst. Na policiji pa zanikajo, da bi karkoli izplačevali neupravičeno. Iz njihovih evidenc sicer izhaja, da je bil Furlan julija nagrajen s slabim tisočakom dodatka za posebne pogoje. Avgusta mu je država dobrih 35 evrov vzela, septembra pa ga ni 
nagradila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.