Slovenija
15120 ogledov

Levica s košarico Golobu, pomoč napovedal kar Janša

Novice: Janša stopil v bran Golobu - Robert Golob, Janez Janša Vlada RS
V Levici obrambne resolucije, s katero bi vlada do leta 2040 zagotovila izdatnejša sredstva za posodobitev vojske, ne bodo podprli, poroča RTV Slovenija. A na pomoč obrambnemu ministru Marjanu Šarcu bi utegnil priskočiti kar vodja opozicije Janez Janša.

"Moramo pogledati na domač teren, naše prebivalke in prebivalce, ne pa se podrejati pritiskom tujine, ki zahteva predvsem to, da pošiljamo naše vojake na misije za Natove operacije v tujini," je za Televizijo Slovenija dejal vodja poslanske skupine Levice Matej T. Vatovec. Spomnimo: Levica je že v času prejšnje vlade predlagala, da naj o nakupih novega orožja odloča ljudstvo, zato je predlagala posvetovalni referendum. Predlogu za razpis posvetovalnega referenduma o resoluciji razvoja in opremljanja Slovenske vojske do leta 2035 je tedaj na odboru DZ-ja za obrambo večina odrekla podporo.  

Če so se obrambnemu ministru ena vrata zaprla, pa so se hitro odprla druga, bi lahko rekli. Dobil bo namreč pomoč in to kar s strani opozicije, vsaj če gre verjeti besedam Janeza Janše, ki jih je dal v pogovoru za Radio Ognjišče"Če bo gospod Šarec skušal resno uresničiti to, kar je rekel, pa bomo seveda pri tem pomagali in bomo to podprli. Bojim pa se, da bodo velike težave znotraj koalicije same," je predsednik največje opozicijske stranke, tj. SDS, dejal v omenjenem pogovoru.

Robert Golob Slovenija Obeta se največji poraz Roberta Goloba doslej

Glede na to, kako veliko željo po izboljšanju stanja v slovenski vojski je imel prejšnji obrambni minister Matej Tonin, bi lahko svoj piskerček pristavili tudi poslanci Nove Slovenije. A počakajmo na glasovanje. 

Robert Golob Slovenija Golob se je ustrašil, novinarje TV Slovenija prosi za pomoč
Komentarjev 30
  • joze95 10:05 20.februar 2023.

    Tipična kolaboracija SDS. Pa pravijo v NSI, da kolaborirajo samo v NSI??? kakšno sprenevedanje!!!!

  • jakec1575 09:29 20.februar 2023.

    Tonincek ni bil kej dost koristen. Dobil je provizijo in let z reaktivcem. In za to smo mastno placali. Levica ima tokrat prav. Posvetovalni referendum strategije. Ne da kupujemo ko na trznici. Malo to malo uno

  • miho 09:29 20.februar 2023.

    Ne razumem, zakaj je Levica tako proti vojski, glede na to, da si želi vrnitve v Jugoslavijo oz. socializem. Socialistične države, med njimi tudi Jugoslavija, so imele zelo močne vojske. Res pa je, da niso bile članice NATO ampak Varšavskega ...prikaži več pakta. Verjetno je v tem problem. Ampak zakaj potem ne navijajo zgolj za izstop iz NATO (jaz osebno sem raje v NATO kot da izstopim), medtem ko bi Slovenija še vedno investirala v svojo vojsko?

Sorodne novice