Slovenija
74077 ogledov

Velike spremembe v programski shemi tega operaterja

televizija daljinec
Telekomunikacijski gigant se je znebil Janševe zapuščine.

Uporabniki storitev NEO in uporabniki televizijskih storitev pri Telekomu so s 14. februarjem v svojih programskih shemah zaznali velike spremembe. Potem ko je v času Janševe vlade Telekom uvedel spremembe in na začetni del programske sheme "naselil" programa Nova24TV, ki sicer ne dosegata visoke gledanosti, je zdaj skorajda kot "po starem".

Programska shema pri Telekomovih uporabnikih – to sicer lahko vsak posameznik ročno nastavlja po željah – se je občutno spremenila. Na tretji poziciji je tako zdaj spet POP TV, na četrti pa Kanal A. Pravzaprav so uporabniki Telekomovih televizijskih storitev podobno shemo poznali že pred spremembo, ki je (kontroverzno) nastala pod Janševo vlado. 

Telekovoma shema | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Tokratno spremembo so sicer pri Telekomu le dan prej najavili na svoji spletni strani, kjer so zapisali, da bodo posodobili vrstni red TV-programov. "Programski sklop Izbrani, ki vključuje domače TV-programe, ki so vključeni v vse programske sheme in so namenjeni najširši skupini gledalcev, bomo razvrstili glede na njihovo priljubljenost. TV-programe, ki so namenjeni specifičnim ciljnim skupinam oziroma predvajajo tematsko vsebino, bomo ustrezno razvrstili v tematske sklope (zabavni, filmski, glasbeni, informativni ipd.). Posodobitev bo na platformi NEO vidna tudi v hitrem meniju," so zapisali na spletni strani.

Povedano drugače: pri Telekomu so se znebili propagiranja SDS-ove televizije Nova24TV – ta je sicer z enim programom ostala na sedmi poziciji, a so pred njo vsi pomembnejši in vsebinsko bistveno bolj bogati TV-programi. Spomnimo sicer, da je sprememba sheme sredi leta 2021 naletela na neprijetne oz. celo besne odzive med Telekomovi uporabniki, ki niso mogli verjeti, da sta bila Pop TV in Kanal A uvrščena šele na 11. in 12. mesto, pred njim pa trije Planetovi programi, pa tudi dva programa Nova24TV.

Še bolj besni so bili tedaj tisti, ki so si ročno nastavili svojo programsko shemo, saj se je zavoljo "odlične uporabniške izkušnje" resetirala tudi njim. Tokrat te napake pri Telekomu niso ponovili – vsaj tako trdijo v zapisu – in tistim, ki so si ročno nastavili svojo shemo, takšno tudi pustili.

Komentarjev 36
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 06:18 17.februar 2023.

    Nič od tega....moji kanali so 3sat, BBC drama, arte, Hrvaška 2 !

  • dorijan4 23:52 16.februar 2023.

    Dobra sprememba.

  • Matjaž Kotnik 21:50 16.februar 2023.

    Jaz imam svoj red in malo me boli kita za zamenjave. pop je na 150 kanalu, vse O.K.