Slovenija
6124 ogledov

Ljudmila Novak: Jaz nisem izdajalka!

Ljudmila Novak Anže Petkovšek Ljudmila Novak, intervju s kandidatko za predsednico države
"Očitno me nekdo želi narediti za grešnega kozla in mi naprtiti izdajstvo," je zapisala Ljudmila Novak.

Poslanka NSi Ljudmila Novak je na svojem Facebook profilu zavrnila namigovanja, da je prav ona prispevala nepričakovani opozicijski glas podpore Marjanu Šarcu za izvolitev na mandatarsko funkcijo.

Spomnila je, da je že v svoji razpravi med petkovo sejo v DZ napovedala, da bo glasovala proti mandatarstvu Šarca. Da je to tudi storila, pa lahko po njenih besedah potrdi tudi poslanka, ki je videla njeno glasovnico. Z imenom poslanke ne izpostavlja.

"Menim namreč, da ima Marjan Šarec za to zahtevno funkcijo premalo izkušenj, z levico pa bo vladati zelo naporno. Slutila sem, da bo nekdo to glasovanje zlorabil za podtikanja," je še zapisala Novakova.

Šarec je namreč v petek na tajnem glasovanju dobil podporo 55 poslancev. Napovedali so mu jo v šestih strankah, ki so sklenile partnerski sporazum o sodelovanju pri vodenju države v tem mandatu, torej v LMŠ, SD, SMC, SAB in Levici, ki imajo skupaj z Milanom Brglezom, ki sicer ni več član stranke, je pa še vedno poslanec SMC, 52 poslanskih glasov. Dva glasova sta glede na napovedi najverjetneje prispevala poslanca narodnih skupnosti. En glas, 55., pa je moral priti iz ene od strank SDS, NSi in SNS.

Janez Janša Prvi odziv Slovenija To o izvolitvi Šarca pravi Janša

Ime Novakove se je najpogosteje omenjalo v ugibanjih o tem, kdo bi lahko dal ta 55. glas, saj je v zadnjih tednih napovedala, da ne bo podprla mandatarstva prvaka SDS Janeza Janše, če bi prišlo do glasovanja o njem. Je pa tudi Novakova sredi julija podprla sklep izvršilnega odbora NSi, da prekine koalicijska pogajanja s Šarcem.

seja DZ Slovenija Kako naj verjamem, da bodo stranke, ki so poslabšale razmere, zdaj vse rešile?

Šarec je v izjavah za medije po izvolitvi dejal, da ne ve, kdo mu je dal 55. glas, se mu pa zahvaljuje. Priznal je, da ga je pred glasovanjem nekoliko skrbelo, močno podporo pa ocenil "kot dober obet za nadaljevanje procesa oblikovanja vlade".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 30
 • Rafaeluss 19:18 20.avgust 2018.

  Gospa v letih ko je enkrat prevroče in drugič prehladna in to vpliva na njeno vedenje je več kot UČITNO.!!!

 • Avatar praufo
  praufo 16:48 20.avgust 2018.

  iskanje glasu se mi zdi kot en del epizode žajfnice španske ali po novem turške, če bo šlo tako naprej bomo imeli še afganistanske in pop-tv bo imel še večje dobičke ... ne vem kdo je bolj bolan? novinarji al ...prikaži več folk? novinarji so podružnica farmacevtov, ki se ukvarja s čustvenimi težavami našega naroda, ki na žalost zija to bedo, ki jo prodajajo kot informacijo ... groza, groza

 • gottfried 15:16 20.avgust 2018.

  Zdaj je JJ glavna tema obrekovanj na plano prihaja vsa teža predhodnih obrekovanj levih "patrijotov"večkrat ponovljena laž pri butalcih postane resnica,žal dobro da ni kriv za zastoje na meji.....

Sorodne novice