Slovenija
29 ogledov

Ločen postopek zoper Zidarja končan

Najbolje plačani menedžer lanskega leta Ivan Zidar je SCT vodil vse od leta 1974 Žurnal24 main
Ločen postopek zoper nekdanjega prvega moža SCT Ivana Zidarja je bil v zadevi Čista lopata zaključen v Zidarjevi odsotnosti. V petek bodo spet zaslišali Slodeja.

Zidar se zaradi neodložljivih obveznosti današnje obravnave ni udeležil. Ker pa tožilstvo ni nasprotovalo obravnavi v Zidarjevi nenavzočnosti, je predsednica sodnega senata Vesna Podjed predstavila še preostali del dokaznega gradiva, ki v postopku zoper Zidarja še ni bil izveden.

Zidar je bil sicer izločen iz postopka, saj je svojo pogosto odsotnost s sojenja opravičeval z zdravstvenim stanjem oziroma težavami s hrbtenico. Izvedensko mnenje, ki ga je naročilo sodišče, pa ugotavlja, da je Zidar omejeno sposoben sodelovanja na obravnavah, zato se je na začetku oktobra zoper njega nadaljeval ločen postopek.

Spet zaslišan kriminalist

Na prihodnji obravnavi v petek bo tako vnovič združen postopek v zadevi Čista lopata, Podjedova pa je pojasnila, da je za petkovo obravnavo predvideno zaslišanje Slodeja, ki je bil sicer v zadevi Čista lopata zaslišan že aprila. Na omenjenem zaslišanju se je zatikalo zaradi Slodejeve delne odveze molčečnosti.

Slodej namreč ni odgovarjal na postavljena vprašanja, saj naj bi s tem razkrival tehnike in metode dela policije, v tem delu pa odveze molčečnosti nima. Obramba je večkrat ocenila, da poskuša Slodej s tem prikriti nezakonito delo policije.

Višje sodišče je nato odločilo, da je treba postopek v zvezi z odvezo tajnosti kriminalista Slodeja ponoviti, kar pomeni, da bo Slodej vnovič zaslišan. Višje sodišče kriminalista Slodeja sicer ni odrešilo dolžnosti varovanja tajnih podatkov v obsegu, ki je večji od tistega, ki ga je dovolilo notranje ministrstvo.

Komentarjev 1
  • Vseslovensko Združenje Malih D 11:43 20.oktober 2011.

    VZMD.TV - Poslednja skupščina SCT, d.d., 23. 5. 2011www.youtube.com/watch?v=SVhgwe5rGYQ&feature;=player_embeddedSCT – Vrhovno državno tožilstvo potrdilo prejem od VZMD podanega suma pretakanja kapitala, Četrtek, 09.12.2010www.vzmd.si/novice/sct-vrhovno-drzavno-tozilstvo-danes-potrdilo-prejem-od-vzmd-podanega-suma-pretakanja-kapitala