Slovenija
74826 ogledov

Logarjeva priznala: Vlada je naš predlog preslišala!

Mateja Logar Vlada RS, twitter
Svetovalna skupina predlagala odpoved vseh božičnih sejmov, vlada jih ni upoštevala.

Vlada je v petek zvečer na dopisni seji sprejela nove ukrepe, povezane z decembrskimi prazniki in božičnimi sejmi. Določili so, da morajo biti sejmi ograjeni z ločenim vhodom in izhodom, ob vhodu v prostor, kjer se izvaja gostinska dejavnost (torej tudi na sejemskih prireditvah), pa mora biti na vidnem mestu objavljeno dovoljeno največje število prisotnih oseb.

A kot je za N1 razkrila vodja svetovalne skupine Mateja Logar, pri svoji odločitvi vseh predlogov stroke niso upoštevali, saj so vladi namreč predlagali, da bi letos božične sejme zaradi slabe epidemiološke situacije odpovedali. 

Opozorila je, da se na tovrstnih dogodkih hitro pozabi na priporočila za omejevanje prenosa okužb, težko je vzdrževati medsebojno razdaljo, tudi upoštevanje pogoja PCT pa je po mnenju strokovne skupine v takšnih primerih nezadosten ukrep. 

Predlagali bodo dodatne omejitve, je dejala - obvezno nošenje mask na območju sejmov ter natančnejše omejitve pri strežbi hrane in pijače.

Poleg vsega znanstvenike in medicinsko stroko skrbi tudi pojav nove različice omikron, ki odpira številna vprašanja. Nekaj odgovorov lahko najdete na tej povezavi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • igor52 11:04 30.november 2021.

    Morda nimam prav, a ko se zasliši omikron, bi pričakoval, da Evropa v tistem trenutku zapre meje in uvede obvezno karateno pred vstopom v Unijo. Evropa ni sposobna tega razmišljanja. Kaže, da ga tudi Slovenija ni. Naša stroka pa ... ...prikaži več jebo lud zbunjenog, bi rekli Srbi

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 09:39 30.november 2021.

    How the Grinch Stole Christmas, part 2, introducing Mateja Logar as Grinch

  • jakec1575 22:50 29.november 2021.

    Ze veliko ljudi je napisalo. da janša poslusa a nikoli ne slisi in se vedno odloci posvoje. tokrat morda celo v pravo smer, ker bomo do bozica ze vsi prekuzeni s tem tempom.