Slovenija
9588 ogledov

Lokalne volitve: "Za božič lahko pričakujemo koncert Thompsona"

lokalne volitve 2018 Anže Petkovšek Volitve županov in članov občinskih oziroma mestnih svetov.
Na županskih stolčkih kar nekaj razvpitih imen.

Volilci so za največji presenečenji na lokalnih volitvah poskrbeli v Mariboru, kjer je politični novinec Saša Arsenovič premagal prekaljenega Franca Kanglerja in v Kopru, kjer je Aleš Bržan za sedem glasov premagal Borisa Popoviča. 

Premagal izkušenega mačka 

Nad volilnim rezultatom je bil vidno presenečen Đenio Zadković, ki je po tesnem prvem krogu premagal Tomaža Gantarja, dolgoletnega poslanca stranke DeSUS, ki je sicer kandidiral kot neodvisni kandidat. Zadković je vzklil iz Gibanja za občino Piran, ki ga je osnoval kot skupino na Facebooku, kjer je občanom omogočil sodelovanje v razpravi o problematiki v občini Piran. 

LMŠ brez župana 

Kljub uspehu na državnozborskih volitvah pa LMŠ, ki je imel v igri devet kandidatov, ni uspel niti v Kamniku, kjer je bil kandidat NSi Matej Slapar boljši od Igorja Žavbija, podžupana v času, ko je občino Kamnik vodil Marjan Šarec. 

Znanima novinarjema ni uspelo

Novinar in nekdanji urednik Bojan Traven je moral premo priznati protikandidatu Jožetu Sodji.

Uspelo ni niti nekdanjemu novinarju Dejanu Karbi, znanem po zgodbi o domnevnem očetovstvu kardinala Franca Rodeta, ki je bil kandidat SD v Ljutomeru. Uspelo pa je Delovemu novinarju Blažu Račiču, ki je premagal aktualnega župana Tomaža Toma Mencingerja. Znana kulinarična mojstrica Alma Rekić, ki je prav tako kandidirala za županjo na Jesenicah, se je poslovila že po prvem krogu. 

V Kostelu zmagal soobsojeni z Janšo

Ivan Črnkovič je zavrnil vse namige o umazanem poslu. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
V Kostelu je slavil Ivan Črnkovič, nekdanji prokurist podjetja Rotis, ki je sklepalo posle s Patrio. Skupaj z Janšo in Krkovičem je bil v aferi Patria spoznan za krivega, zaradi česar je prestal tudi 184 dni zapora. Ustavno sodišče zadevo razveljavilo, pozneje pa je ta zastarala, Črnkovič pa je  za neupravičeno prestajanje kazni prejel odškodnino. 

V Moravčah je zmagal odpoklicani veleposlanik v Avstraliji Milan Balažic. Iz Avstralije se je vrnil leta 2014, ko so ga predčasno odpoklicali zaradi udeležbe Nicholasa Omana, trgovca z orožjem in obsojenega pedofila, na odprtju slovenskega konzulata v Melbournu, za kar je Balažic vložil tudi tožbo proti takratnemu zunanjemu ministru Karlu Erjavcu. 

Goljufal pri izpitu iz nemščine

Na Vidmu pri Ptuju je zmagal kandidat SDS Branko Marinič, nekdanji poslanec, ki je med študijem na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju leta 2005 goljufal pri izpitu iz nemščine, zaradi česar mu je bila odvzeta poslanska imuniteta. Na državnozborskih volitvah leta 2011 je kandidiral na listi SDS in bil znova izvoljen za poslanca. Aprila 2012 ga je sodišče spoznalo za krivega napeljevanja k ponarejanju uradne listine in ga obsodilo na pogojno kazen petih mesecev zapora

"Radenci zakaj?"

Velik odziv na družabnih omrežjih je doživela zmaga publicista in nekdanjega zapornika Romana Leljaka, ki je postal župan Radencev. Leljak je bil zaprt zaradi goljufij pri posredovanju posojil, v zadnjih letih pa se4 je ukvarjal predvsem z iskanjem dokumentov o delovanju nekdanje Udbe in povojnih pobojev ter vložil več ovadb. 

Komentarjev 12
  • dragec 14:56 04.december 2018.

    zamislite, tako lepo mesto bo vodil goljuf

  • milenede 10:54 04.december 2018.

    To kar so si izbrali tudi imajo,sedaj vemo kaksni ljudje zivijo v tem delu Slovenije ,kar se pa tice Radenske vode ,te niso vec Slovenske !!

  • Žurnalček 09:56 04.december 2018.

    Radenci a vas ni nič sram ? NO će bo opa koncert Tomsona , bo pa to idealna priložnost , da ga nekdo končno poči ! Saj tam gor to znate !