Slovenija
29702 ogledov

Lokalni odbor SDS se je skoraj soglasno uprl Janši

Janez Janša Anže Petkovšek Izjava Janeza Janše ob odstopu Mira Cerarja.
Janezu Janši lokalni odbor obrnil hrbet, pomagalo ni niti prepričevanje evropskega poslanca Milana Zvera.

"Čeprav sta za to, da bi mariborska SDS za županskega kandidata v Mariboru podprla Franca Kanglerja, lobirala celo Janez Janša in Milan Zver, se je izvršni odbor odločil drugače in podprl kandidaturo Zvoneta Zinrajha," poroča Večer.

Nekdanji župan Maribora Franc Kangler je danes uradno napovedal kandidaturo za župana. SLS je dala vedeti, da ga podpira, v SDS pa se je zapletlo.

Izvršilni odbor SDS je v ponedeljek zvečer odločil drugače, kot si je želel Janša. Kar 14 od 15 članov je namreč menilo, da mora SDS v Mariboru imeti svojega županskega kandidata in za kandidata predlagalo predsednika lokalnega odbora Zvoneta Zinrajha. Janša in Zver naj bi ga menda poskušala odvrniti od kandidature s podatki anket, da bi lahko osvojil le 3,6 odstotka glasov.

O kandidatu stranke se bo v osmih dneh na tajnem glasovanju izrekla še konferenca članstva mestnega odbora, a tudi če bi se ta odločila enako, lahko po informacijah Večera vodstvo stranke v Ljubljani odločitev še zmeraj spremeni.

SDS zadeve ni komentirala.

 

Komentarjev 31
  • jezero 06:20 04.oktober 2018.

    Janša je začel; on bi na odboru s svojimi dolgimi prsti nadziral slovenske finance. On, ki bi moral zaradi dolgih prstov sedeti na zaprtem oddelku na DOBU.

  • lobist 18:47 03.oktober 2018.

    upam da bo franca izvoljen. Če dopustite tistemu ki vas je pustil pregarbat na ulicah da vam spet kandidira za župana, si ga mariborčani tudi zaslužite

  • miki1234 13:14 03.oktober 2018.

    da podpreš tako gnilo osebo kot je kanglar, moraš biti v dnu duše tudi sam ena gniloba...

Sorodne novice