Slovenija
7 ogledov

LTH v stečaj

O stečaju bodo delavce obvestili v petek na zboru delavcev. Žurnal24 main
Predsednik nadzornega sveta LTH Iztok Hohnjec je napovedal, da bo podjetje v ponedeljek razglasilo stečaj.

Po besedah Iztoka Hohnjeca je ena izmed bank sicer zagotovila, da bi v torek odobrila dva milijona posojila, a le če bi država zagotovila državno garancijo. "Ampak to traja dva do tri mesece, da bi se skozi Bruselj odvrtelo, da bi dobili ta dva milijona evrov," je poudaril Hohnjec. Po neuradnih podatkih naj bi bila posojilo pripravljena odobriti Gorenjska banka.

Na zboru delavcev, ki bo v petek ob 11. uri pred tovarno, bo vodstvo pojasnilo, kaj so storili za rešitev podjetja in kaj so želeli storiti. "Povedali jim bomo tudi, da je banka za rešitev podjetja imela posluh, država pa ne," je poudaril Hohnjec. Delavce bodo tudi obvestili, da bo podjetje v ponedeljek ob 14. uri razglasilo stečaj.

Napovedan zbor delavcev LTH, ki naj bi bil v prostorih kina Sora, je tako prestavljen v prostore tovarne LTH, o čemer sindikat uradno ni bil obveščen, je povedal sindikalist David Švarc. Delavci bodo o spremembi obveščeni po pošti, Švarc pa opozarja, da "nekateri te pošte ne bodo dobili". Potezo je sindikat označil za nesprejemljivo in še eno v vrsti sprenevedanj.

NLB ne bo financirala

Iz NLB so sporočili, da ne bodo dodatno financirali družbe LTH. "Sama sprememba lastništva namreč še ne zagotavlja prihodnje poslovne uspešnosti družbe in pozitivnega denarnega toka, ki pa sta ključnega pomena v postopku odobravanja novih kreditov," so zapisali v sporočilu.

Kot se je izkazalo, naj bi podjetje po dostopnih podatkih uspelo doseči reprogram posojila, ni pa dobilo svežega denarja. Podjetje sicer zaposlenim dolguje februarsko in marčno plačo, skupaj torej približno 920 tisoč evrov, 18. maja pa jim mora izplačati še plače za april.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.