Slovenija
36 ogledov

Luknjo v bančnih sefih seštevajo

Slovenija 08.11.2013 Saso Nose, Dejan Vidmar, na ljubljanskem okroznem sodiscu z Saša Despot
Rop sefov. SKB banka zahteva 50.000 evrov za škodo, ki naj bi jo povzročila domnevna roparja.

Odškodnina. SKB banka zahteva 50.000 evrov odškodnine od domnevnih roparjev, ki naj bi v noči na prvi november 2005 vdrla v sefe banke v središču Ljubljane in jih 428 oropala.

Tolikšen račun za povračilo škode je banka izstavila ljubljanski sodnici, ki zaradi ropa sodi tedanjemu varnostniku sefov Sašu Nosetu in enemu od dveh domnevnih pajdašev Dejanu Vidmarju. Sodnica bo ta premoženjskopravni zahtevek banke pregledala in ob koncu sojenja odločila, ali morata Vidmar in Nose banki plačati skupaj 50.000 evrov za škodo, ki naj bi jo med ropom povzročila na sefih.

Škode še ni konec

"V SKB so napovedali, da bodo v nadaljevanju postopka uveljavljali tudi škodo, povrnjeno najemnikom sefov, ki pa še ni v celoti znana zaradi sodnih postopkov, ki še potekajo," pojasnjujejo na ljubljanskem sodišču. Banka naj bi, neuradno, do zdaj škodo tega ropa sicer povrnila skoraj vsem strankam, najemnikom sefov, ki so od banke zahtevali odškodnino. Po naših informacijah pa povračila škode od banke še niso zahtevali vsi oškodovanci.

Pooblaščenec vse posluša

Na SKB so se že pred časom odločili, da do nadaljnjega ne bodo javno pojasnjevali, kolikšna je bila skupna škoda tega ropa, koliko so morali že izplačati oškodovanim najemnikom sefov, niti koliko zahtev za izplačilo škode morajo v tem trenutku še reševati. V sodni proces proti Nosetu in Vidmarju pa so vključili svojega pravnega pooblaščenca, ki na sodišču redno spremlja postopek in je v imenu SKB banke premoženjskopravni zahtevek tudi vložil.

Komentarjev 1