Slovenija
30 ogledov

Maček ni zdržal, sojenje prekinili

Sojenje Branku Mačku
1/11
Gregor Katič
Današnje sojenje se je zaključilo po branju obtožnice. Branko Maček ni bil pripravljen podati zagovora, ker naj bi mu preveč padla koncentracija.

Sojenje proti Branku Mačku se je prekinilo že po branju obtožnice. Maček, ki je že od nesreče razen ob koncih tedna v Psihiatrični bolnišnici Vojnik, ni bil pripravljen dati zagovora, ker naj bi mu preveč padla koncentracija.

Na sojenju so prisotni tudi starši vseh treh umrlih, prišli so v spremstvu odvetnika Francija Matoza. Mačka je spremljala le njegova zagovornica.

Zahtevajo izločitev dokazov
Obravnavo so začasno prekinili takoj po začetku. Mačkova obramba je tik pred branjem obtožnice zahtevala izločitev dokaznih listin, med njimi odredbe o pregledu urina in krvi, toksikoloških preiskav in del mnenja prometnega strokovnjaka.

Sam le lažje poškodovan
Mačku obtožnica očita, da je 2. oktobra 2009 v zgodnjih jutranjih urah pijan pri Arji vasi zavil na napačno stran avtoceste in po nekaj kilometrih vožnje čelno treščil v avtomobil, v katerem so bili štirje mladi potniki. 24-letni Peter, 21-letna Tjaša in 22-letna Nataša so umrli, Maček pa pravi, da je šlo le za hudo nesrečo, ki se lahko zgodi vsakemu. Maček se je v nesreči le lažje poškodoval.

Sojenje za Mačka je bilo sicer napovedano že konec aprila letos, a so ga prestavili zaradi  njegovega zdravljenja v Psihiatrični bolnišnici Vojnik, češ da ima duševne težave. Celjsko sodišče je zato zahtevalo izvedensko mnenje medicinske stroke, ki ga je izdelal psihiatrični izvedenec Gorazd Mrevlje. Po njegovi oceni Maček zdaj lahko fizično spremlja sojenje.

Mrevlje naj bi po neuradnih informacijah sodišču predlagal, da bi obravnave zoper Mačka, ki naj bi pred nesrečo spil tri steklenice penine, trajale le nekaj ur dnevno.

Komentarjev 10
  • privat 22:50 08.julij 2011.

    kaj je z vami,...kaj pa če je res psihični bolnik?? Prav je da imamo sodišča ki so vsaj malo strpna..

  • franceljtancelj 14:10 08.julij 2011.

    Malo cekina pa dve al tri poslovne obljube pa bo zuni. Tako se to dela pr nas. Od kod pa taki miljonarji, ja tko je.

  • lilihip 14:01 08.julij 2011.

    pa a je to sodišče al komunistična predavalnica????? kakšni stoli pa so not - halooo!!! a pr nas morjo met tožilci/odvetniki une spalne srajce na seb navlečene LOL