Slovenija
5047 ogledov

Mahniča postavili na laž: Na OVS nepravilnosti ni bilo

Žan Mahnič Saša Despot
Inšpektorja sta ugotovila, da je OVS spoštoval vsa pravila in predpise.

Naloga naj ne bi bila nič posebnega

V uredništvu 24 UR so pridobili zapisnik o nenapovedanem inšpekcijskem nadzoru v Obveščevalno varnostni službi MORSA, ki se je odvil 21. julija letos. Kot so zapisali novinarji 24 UR, sta zapisnik podpisala inšpektorja Vojko Obrulj in Zoran Klemenčič, nekdanji šef kabineta Janeza Janše.

Želela sta ugotoviti, ali je OVS v zadevi Škerbinc spoštoval vsa pravila in notranje predpise pri izvajanju postopkov aprila 2019 na Poveljstvu sil ob preverjanju govoric o zdravstvenem stanju načelnice Alenke Ermenc. Ugotovila pa sta, da je OVS pod Matijevićem opravljal naloge v sklopu naloge odkrivanja, preiskovanja in preprečevanja ogrožanja določenih oseb, delovnih mest, objektov in okolišev, torej je šlo za preventivno nalogo, poročajo novinarji 24 UR. Ta naj ne bi odstopala od drugih tovrstnih nalog.

Vse po pravilih

Inšpektorja sta ugotovila tudi, da je OVS opravil "informativne razgovore" s 25 pripadniki vojske, "o vsem naredil uradne zaznamke in tistim, ki so želeli biti anonimni, to anonimnost tudi zagotovil". Vseeno je aprila lani Žan Mahnič na OVS opravil nenapovedan nadzor Komisije za nadzor nad Obveščevalno varnostno službo. Mahniča je OVS ovadil zaradi izdaje tajnih podatkov, NPU pa je zaslišal Mateja Tonina, ker naj bi izdal nezakonit sklep o nadzoru.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • leonardo 07:41 26.avgust 2020.

    Ali ta bu... še kar špila velikega šefa?

  • minimaxi 04:55 26.avgust 2020.

    Knendl Mah NIČ dela in govori po kamandi JJ. Slednji je pataloški lažnjivec

  • Kmodri 21:50 25.avgust 2020.

    Mah nič........,