Slovenija
57 ogledov

''Malo morje zahtev''

Pred sedežem Hitove uprave je počiščeno, na stavkovnih pogajanjih pa se bo še ra Žurnal24 main
V primorski izdaji Žurnal24: Hit. Sindikalisti bodo zahteve mogoče razširili. Ob koncih tednov gostje zapuščajo igralnice.

Ta konec tedna je stavkalo malo manj, 214 ljudi, neposredna škoda pa je ocenjena na 476 tisoč evrov,” je po drugem koncu tedna stavke igralniških delavcev v novogoriških Perli in Parku ter kranjskogorski Koroni povedal vodja Hitove pogajalske skupine Uroš Kravos.

“Vse več podpore”

Jutri ob 12. uri se bodo sindikalisti zbrali na zboru, kjer je ena od točk dnevnega reda tudi morebitna razširitev stavkovnih zahtev. “Če bo podana zahteva za zaostritev stavke in razširitev stavkovnih zahtev, bomo to pač storili. Glede na to, da uprava krši kolektivno pogodbo, sporazum o delovnem času, zakon o delovnih razmerjih, zakon o igrah na srečo, podpisane dogovore, pogodbe v podjetju in podobno, imamo stavkovnih zahtev malo morje,” je povedal Iztok Černigoj, predsednik novogoriške enote sindikata igralniških delavcev (SIDS), ki trdi, da za njimi stoji vse več zaposlenih.

“Sobotna nezakonita”

Kravos je pojasnil, da vztrajajo pri tem, da je bila sobotna stavka nenapovedana in nezakonita, zato bodo zoper organizatorje in stavkajoče ustrezno ukrepali. S predstavniki sindikata naj bi se znova dobili jutri ob 18. uri, Kravos je še enkrat poudaril, da manevrskega prostora nimajo, saj bi vsako popuščanje stavkovnim zahtevam ogrozilo sanacijski načrt, ki ga je potrdil nadzorni svet družbe.

Druga plat medalje
Stavka je bila utemeljena in zakonita, kar je potrdilo tudi sodišče. Očitno ta uprava ne spoštuje niti odločb sodišča,” pa je napovedane ukrepe uprave zoper stavkajoče komentiral Černigoj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.