Slovenija
6356 ogledov

Maraton nadzora: Policisti z novo taktiko

policija Slovenija zaščitne maske Profimedia
Policisti bodo prisotni na več kot 360 lokacijah, ki jih ne razkrivajo.

V okviru poostrenega nadzora nad vožnjo pod vplivom alkohola in drog bodo policisti danes prvič izvedli maraton nadzora psihofizičnega stanja voznikov, ki bo potekal od 18. do 6. ure v nedeljo. Policisti bodo prisotni na več kot 360 lokacijah, ki jih ne razkrivajo, saj želijo pri voznikih ohraniti pričakovanje, da jih bodo ustavili in kontrolirali.

protest kulturnikov Primož Bezjak Protest Slovenija Kulturniki do spodnjic: Policija legitimirala igralca

Policija zato poziva voznike, da ne sedejo za volan pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog. Po izkušnjah je največ takih primerov ob koncu tedna, ko je zaradi različnih priložnosti, na primer druženj, še večja verjetnost, da lahko nekdo vozi pod vplivom alkohola ali drog, so za STA sporočili s policije. "Poskrbite za svojo varnost in varnost drugih," svetujejo.

policija Slovenija zaščitne maske | Avtor: Profimedia Profimedia

Namen poostrenih nadzorov je ozaveščati ljudi o tem, kako nevarna je vožnja pod vplivom alkohola ali drog in v čim večji meri preprečiti takšno neodgovorno udeležbo v prometu.

Goljufivi oglas Slovenija Policija objavila opozorilo: veliko jih je že nasedlo

V akciji že ves teden

Policisti sicer že ves teden po državi v okviru nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola in drog poostreno nadzirajo psihofizično stanje voznikov. Preverjajo vožnjo pod vplivom alkohola, izvajajo tudi preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu. Med epidemijo, od 16. marca do 31. maja, je bil zaznan trend povečanja števila alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč.

200 kilometrov na uro Slovenija Video: Policija posnela 'norca' na cesti. Vozil v škarje, prehiteval kolono ...

V prvih petih mesecih letos je policija sicer ugotovila 3553 kršitev s področja alkohola, v enakem obdobju lani pa 3607. V 507 nesrečah, ki so med 1. januarjem in 31. majem letos povzročili opiti vozniki, je umrlo 13 oseb, 35 je bilo hudo in 167 lažje telesno poškodovanih. Ceste so letos vzele 32 življenj, tako da je več kot vsako tretjo smrt v prometu povzročil alkoholiziran povzročitelj.

Policija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Petkovi protesti Slovenija Prepovedano: Policija danes nad protestnike s to potezo

Javna agencija RS za varnost prometa zato vnovič poziva k ničelni toleranci do udeležbe v prometu pod vplivom alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi. Alkohol namreč močno vpliva na kritično presojo za varno udeležbo v prometu in je pomemben dejavnik tveganja za nastanek prometnih nesreč.
 

 
Komentarjev 13
  • praufo 20:34 21.junij 2020.

    ne bi se opredeljavl do teh racij, ker gre zopet za kasiranje in filanje proračuna, mi pa ni jasno , zakaj nekateri jamrajo , kako manjka policajev ... glede na te številke, bi rekel, da hodjo drug po drugem, 360 ...prikaži več lokacij, pa recimo po dva , pa še sedijo po postajah, pa še naokol se furaja , zadnje časa izredno pogosto na vse konce, pa še na meji jih ne manjka, pa še po na protestih jih je ko rusov ... noro policije

  • sam50 08:20 21.junij 2020.

    Ja,zdaj morajo "šefi" tipa Hojs uporabiti vsaj desetino svojih možganov za navodila policistom,na kakšen način prinesti notri zamujene milijone od kazni,ki jim jih je preprečil Covid.....

  • kontrahan 22:21 20.junij 2020.

    Hojsovci se izživljajo......