Slovenija
58929 ogledov

Mario Fafangel Poklukarju in Beovićevi: "Pa dajte no!"

izjava Mario Fafangel Saša Despot
Prvi epidemiolog v državi Mario Fafangel se je odzval na izjave Poklukarja in Beovićeve o petem valu.

"Pa dejte no. Odmislite za sedaj nove cepilne sheme, 5. ali 6. val in vse ostalo, ki kradejo fokus. Osnovo, potrebujemo osnovo (cepiti, najbolj necepljene, in le nekaj ukrepov), da preživimo SEDAJ! Vso ostalo strašenje o X. valu ... drugič ... mogoče ... raje ne," to je zapis s katerim se je Mario Fafangel, vodja centra za nalezljive bolezni NIJZ odzval na včerajšnje izjave ministra za zdravje Janeza Poklukarja ter vodje svetovalne skupine in predsednice zdravniške zbornice Bojane Beović. 

Poklukar opozarjal pred novim valom okužb

Poklukar je včeraj opozarjal, da nam brez precepljenosti grozi še en val s koronavirusom ter pozval k cepljenju tako s prvim kot s poživitvenim odmerkom. Tudi Poklukar je pozval k cepljenju, tako z osnovnimi odmerki cepiva, kot s poživitvenimi. Poudaril je, da je najbolj pomembno, da se cepijo starejši od 50 let. Povprečna starost covidnih bolnikov v bolnišnicah je 70 let.

Beovičeva: Zaščita po preboleli bolezni počasi ugaša

 "Nekaj zaščite prebolelost vendarle nudi in če se dodatno cepimo, lahko dobro vplivamo na to, da nas virus ne prizadene na najhujši način," pa je včeraj dejala Beovičeva, ki je poudarila, da zaščita po preboleli bolezni "počasi ugaša." Tudi ona je svarila pred petim valom in napovedala, da se cepilne sheme utegnejo sčasoma spremeniti in da bo za polno cepljene veljalo cepljenje s poživitvenim odmerkom. 

Fafangel kritičen do ukrepov

Prvi epidemiolog v državi Mario Fafangel je večkrat kritičen do ukrepov, namenjenih zajezitvi virusa. Nedavno se je zavzel za popolni lockdown, ki bi bil po njegovem edina rešitev pred deročo reko Hkrati je opozarjal, da mora biti testiranje brezplačno.  Dvakrat je tudi izstopil iz vladne strokovne skupine, ker je menil, da sprejete odločitve niso usklajene s priporočili epidemiološke stroke. 

 

 
Komentarjev 24
 • Avatar sober
  sober 01:14 21.december 2021.

  eden, ki je neprodan in ki se ni predal kapitalu... res da je intervju kar dolg; ker Dr. Knafelc govori počasi, si lahko v nastavitvah pospešite predvajanje. Priporočam ogled! https://www.planet-lepote.com/dr-gregor-knafelc-o-virusih-epidemiji-in-veri-v-znanost?fbclid=IwAR1RNAyphoih3l48pXFvtWOc6VxYGzy40QZevKctBvxpZegE6tZBI81N0Xs

 • erik5 12:34 20.december 2021.

  tega cakam za vogalo ...enkrat da mi rece da se morem cepit mu kri spustim......samo dnar hocjo lopovi, mene nebo kda keri cepo, ni potrebe, ce bi bla kaka korist ne recem, tk sem pa se mlad

 • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 20:32 24.november 2021.

  *Dajta - dvojina.