Slovenija
1925 ogledov

Tonin: Slovenija je bogatejša za 300 tisoč mask

Maske
1/2
Alibaba & Jack Ma Foundation
Eno pošiljko zaščitnih mask so že razdelili, druga je prispela danes popoldan.

"Včeraj je bilo dostavljenih 413 tisoč zaščitnih mask," je za Dnevnik na RTV SLO povedal vodja civilne zaščite Srečko Šestan. "Dobili smo razdelilnik s strani ministrstva za zdravje, te maske so tako že bile razdeljene, ostalo jih je kakih tisoč."

Zdravko Počivalšek Dobava mask Slovenija Komedija dobave mask: Tako jo razlaga Počivalšek

Danes okoli 15. ure je v zbirni center v Rojah prišla tudi pošiljka s Kitajske. "Slovenija je bogatejša za 300 tisoč kirurških mask, s tem se bo še nekoliko razbremenil velik pritisk na zdravstveni sistem," je v izjavi v Rojah povedal obrambni minister Matej Tonin. "Tukaj se vidi, kako velika je Slovenija - če stopimo skupaj, smo nepremagljivi.

maska, koronavirus Slovenija NOVO: Prevara z maskami: Novinar razkriva ozadje

Ob tem se je zahvalil predsedniku Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksandru Čeferinu, ki je posredoval pri donaciji Alibabe & Jack Ma Foundation ter transportnemu podjetju, ki je maske brezplačno prepeljalo v Slovenijo. Glede vprašanja, kaj je z maskami, ki čakajo v Nemčiji, je Tonin novinarje z vprašanji napotil na ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška.

"Dnevno dobivamo informacije, kakšne so potrebe, s strani zdravstvenega sistema," je dejal Tonin. "Naši logisti dnevno razvažajo opremo po vsej Sloveniji. Če štejemo včerajšnje številke, smo na 800 tisoč mask, a ta številka je že padla, ker jih delimo zdravstvenim zavodom. Slovenske železnice so napovedale donacijo sto tisoč mask."

Srečko Šestan je povedal, da so dobili tudi donacijo rokavic in dodal, da tudi stanje glede druge zaščitne opreme ni razkošno. "Glede očal, so v postopku nabave, tudi glede tayvekov (poliuretanska folija, o. p.) je treba omeniti, da so jih nekatere slovenske firme pripravljene šivati. Pri rokavicah do sedaj nismo imeli težav, upamo, da jih tudi v prihodnje ne bo."

Dostava zaščitnih mask Donacija Slovenija Maske za Slovenijo že v Evropi, Janša se je zahvalil Čeferinu

 

 

Maske so v Evropo priletele iz Hangzhouja na Kitajskem na letališče Liege, v belgijsko eWTP vozlišče družbe Alibaba, kjer je tovor čakal za nadaljnji prevoz v Slovenijo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Strojan 16:18 21.marec 2020.

    Dobro da imamo Čeferina, ker ta bedak ni sposoben skret papir zrihtat...Edino za kar je Slovenija bogatejša...za bedaka kot je Tonin.

  • fasader56 08:46 21.marec 2020.

    Glede Španskih maske je pa lagal,tale tonin..............

  • milan654 06:08 21.marec 2020.

    saj vidiš tonin da nisi sposoben minister za obrambo in takoj ponudi odstop is tega položaja