Slovenija
15104 ogledov

Maske znova obvezne tudi zunaj, razen v dveh primerih!

Zaščitne maske na prostem Profimedia
Med ukrepi je znova tudi ukrep obvezne nošnje maske na prostem.

Minister za zdravje Janez Poklukar je po seji vlade, na kateri so sprejeli ukrepe o zaprtju skoraj vseh aktivnosti v državi med 1. in 12. aprilom, povedal, da je bila odločitev težka, a v danih razmerah nujna. Le z zmanjšanjem okužb je mogoče obvarovati zdravstveni sistem, je povedal, hkrati pa si na ta način država kupuje čas, v katerem bi precepili najbolj ogrožene skupine ter najprej tiste v 75 let in nato nad 60 let "in na ta način omogočimo, da ob zadostni precepljenosti začnemo poleti živeti na način, kot si zdaj lahko le želimo."

Slovenske novice: V šolstvu se obeta kup novosti Slovenija Odločitev je padla: Šole se zapirajo, pouk spet od doma
Janez Janša Edina možnost Slovenija Vlada s stroko enotno napovedala ustavitev države

Poklukar je povedal, da so na predlog strokovne skupine sprejeli odlok, s katerim se obveznost nošnje zaščitne masek znova uvaja na vseh zunanjih javnih prostorih z izjemo športne aktivnosti na zelenih površinah ob spoštovanju najmanj 1,5-metrskega razmaka. Prav tako maska ne bo obvezna znotraj vozil, v katerem je samo voznik oziroma sopotniki iz istega gospodinjstva. 

"Posameznik, ožji družinski člani ali osebe iz skupnega gospodinjstva ob upoštevanju priporočil NIJZ na prostem oziroma odprtih javnih krajih v regiji prebivališča lahko izvajajo takšno športno-rekreacijsko dejavnost, pri kateri se ohranja varna razdalja do drugih posameznikov (npr. tek, kolesarjenje, golf, joga, tenis, badminton, balinanje)."

Iz vladnega odloka glede športne dejavnosti

Slovenija bo v četrtek 1. aprila za deset dni skoraj ustavila javno in gospodarsko življenje. Omejeno bo tudi prehajanje državnih in regijskih meja, šolanje bo potekalo na daljavo. 

Ljudje z maskami Slovenija Samo te gospodarske dejavnosti bodo dovoljene

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 32
  • Avatar jate
    jate 22:17 28.marec 2021.

    pomlad je tu ,treba vile kose nabrusit

  • Dusan21 20:57 28.marec 2021.

    cARBON/. Samo ne delaj si stroškov, kakšen Zanzibar, dovolj bo, če greš za vogal bloka in opraviš s svojim spodbujevalcem, ki j e kriv za toje pogrešne misli

  • Dusan21 20:51 28.marec 2021.

    KIRKA samo ne kopiraj sukičeve prosim, ostani čista, če boš čista, boš poželjenja vredna navihanka in lahko nosiš samo masko, do parnerja bodi zadržana, kajti on je vir okužb zaradi žensk ala skuštrana Vijoletica, oprosti, ampak ima tudi on svetle trenutke