Slovenija > Mastercard
19816 ogledov

Loredan: Direktorica Generalija je želela priti do mene, a je nisem sprejel

Danijel Bešič Loredan Vlada RS
Meja plačila dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja se bo ustavila na 35,67 evra in bo veljala od prvega maja.

Vlada je danes sprejela prvo uredbo, potrebno, da bodo lahko določili najvišjo ceno za premijo za dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Jutri bo objavljena v uradnem listu, uredbo s katero bodo zamrznili cene, pa bodo sprejeli na petkovi dopisni seji, je po seji vlade povedal minister za zdravje Danijel Bešič Loredan.

Najvišji strošek dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja bo 35,67 evra in bo veljal od prvega maja."Tako bo, dokler zakon ne bo sprejet in zdravstveno zavarovanje v obliki, ki jo poznamo, ne bo obstajalo več," je dodal Loredan. To je predvideno 1. septembra. 

Minister za zdravje je že včeraj povedal, da so se za napovedano ukinitev dopolnilnega zavarovanja odločili zaradi nesprejemljivega zviševanja cen dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Poslanci Gibanja Svoboda so parlamentarni postopek vložili spremembo zakona, s katero bi se dopolnilno zdravstveno zavarovanje preneslo ukinilo, bi pa hkrati za vse postal obvezen pavšalni prispevek. 

V skladu s sprejeto uredbo tako napovedanega dvig premije, ki jo je napovedala ena od zavarovalnici ne bo. "Zdravstveni sistem se draži, a je za vlado nesprejemljivo, da se cene zavarovanja dražijo," je dodal. Loredan je dodal, da je direktorica Zavarovalnice Generali poskušala komunicirati tudi z njim, vendar je ni sprejel. "Direktorica je poskušala priti do mene, to je lobistični stik, zato je nisem sprejel," je dejal. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 86
  • sandi76 19:51 13.april 2023.

    Iz preteklih zgodb domnevam, da se bo plošča kmalu obrnila, zavarovalnice bodo dobile svoje, minister pa se jim bo opravičil. Presenečen bom, če bo ta zgodba drugačna.

  • lojs 17:19 13.april 2023.

    zavarovalnice nas ropajo, ko je treba plačat zavarovanje za avto, hišo, življensko , to, ono tretje ... kaj je tukaj novega? vsi agenti so sladki da vse teče, potem ko je treba neko odškodnino plačat, je pa problem ... ne ...prikaži več vem kaj je tukaj novega ... mislim, da bi se moral poglobit v detajle, kaj so sploh dolžni plačat kar se tiče dzz in kaj bo drugače po novem ... osebni dohtar pravi, da zavarovalnica plača 7 min obiska ... kaj bo po novem, kar je bistvo pa ne vemo ... reforme sledijo

  • Kmodri 16:43 13.april 2023.

    Zavarovalnice so kot orkester na Titaniku: igrale bodo do konca!