Slovenija
27 ogledov

Mastna nagrada za politično lojalnost?

Aleš Hauc mediaspeed
Stranka LDS izraža osuplost nad odločitvijo, da je prvi mož NKBM postal dosedanji direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc. Menijo, da je odločitev "neprimerna in politično motivirana s podporo vladajoče stranke SDS".

V LDS so v izjavi za javnost osupli, da se je na čelo NKBM zavihtel dosedanji direktor Pošte Slovenije Aleš Hauc. "Imenovanje razumemo kot povsem neprimerno in politično motivirano s podporo vladajoče stranke SDS," so zapisali.

Ovaden zaradi krivega pričanja in druge afere

Hauc je v imenu Pošte Slovenije protikorupcijski komisiji in tudi parlamentarni komisiji večkrat zamolčal obstoj zelo pomenljivih dokumentov o poslovanju družbe z izdajateljema brezplačnikov Slovenski tednik in Ekspres, za katera je bilo v parlamenatrni preiskavi ugotovljeno, da sta delovala v korist stranke SDS in da sta bila ustanovljena z namenom diskvalifikacije političnih nasprotnikov, navajajo v LDS.

Hauca je parlamentarna komisija lani ovadila zaradi krivega pričanja pred to komisijo, le leto nazaj pa je javnost spremljala tudi afero Haučevega nezakonitega dvigovanja svoje plače, ki jo je zaradi pritiska javnosti kasneje bil primoran znižati. "V LDS ne dvomimo, da je imenovanje dosedanjega direktorja Pošte Slovenije na čelo NKBM mastna nagrada za politično lojalnost nekomu, ki je za omenjeno nadvse odgovorno mesto docela neprimeren, saj je pomagal najmanj pri navedenem projektu zlorabe naše finančne in volilne zakonodaje," so še zapisali v LDS.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 12:07 12.marec 2012.

    Prokleta banda SS . Z delnicami državljanov se boste zajebaval . IZ SOCIALIZMA STE UŠLI, VENDAR NE ZNATE DRUGEGA , KOT NAPREJ TERATI NACIONALSOCIALIZEM !!! Haus baraba lažno pričajoča in kriminalec, skini se z MOJIH DELNIC .

Sorodne novice