Slovenija
32 ogledov

Matoz prepričan v oprostilno sodbo

Ljubljana 12.09.11, Okrajno sodisce, sojenje v zadevi Patria, franci matoz, jane Žurnal24 main
Franci Matoz, zagovornik Janeza Janše v zadevi Patria, pričakuje oprostilno sodbo.

Kot je Matoz pojasnil v pogovoru za  Radio Ognjišče, bi bila vsakršna drugačna odločitev v posmeh pravni državi in temeljnim človekovim pravicam.

"V kolikor bi bilo sodišče nepristransko in strokovno, do te obravnave sploh ne bi prišlo, ampak bi obtožni predlog bil že ob sami vložitvi zavrnjen, ker je bil dokazno nepodprt in v opisu sploh ni pravega očitka kaznivega dejanja," je še dejal.

Ena največjih afer bi lahko že jutri dobila epilog. Pretekli teden so se namreč začele zaključne besede. Tožilec Andrej Ferlinc je za Janšo predlagal poleg denarne 24 mesecev zaporne kazni, za brigadirja Toneta Krkoviča 22 mesecev in prav toliko za direktorja Rotisa Ivana Črnkoviča.

Matoz je poudaril, da je obtožba z Janšo v celoti nedokazana. Jutri so na vrsti še zaključne besede preostalih zagovornikov in obtoženih, nato pa bo sledil še izrek sodbe.



Preberite še:

Pred dnevom D z vseh topov za Janšo

Pripravljajo shod za Janšo


Komentarjev 9
  • joža 21:11 02.junij 2013.

    Janez vzami Matoza zraven!!!!!!!

  • dadi 21:02 02.junij 2013.

    Ej me je sram, da živim v državi ki jo vodijo oz. so jo vodili SDS= SS.JJ pa je mafijec, sram ga bodi laže vsevprek in za nič ne odgovarja. Našo državo hoće pa čist potopit in pokrast .

  • Oxxo 18:33 02.junij 2013.

    Izven meja Slovenije so dokazi potrdili, da je denar prišel v naše kraje. Kdo je bil pri koritu se tudi ve. Ampak ker je JJ eden in edini - nezamenljiv in nenadomestljiv, in ker ima zvesto "vojsko" opranih možganov = ...prikaži več nikakor ne more biti kriv! Ker vendarle on je JJ!Upam, da pade jutri edina poštena in pravična sodba v imenu ljudstva: KRIV JE!Poleg tega se je do sodišča vedel ignorantsko in vzvišeno! Na koliko obravnavah je že bil? Prešteješ na prste ene roke! Aja - zagovorniki boste rekli, da je "reševal Slovenijo"... Aja? Da jo je? Mogoče - z nezakonitim znižanjem pokojnin, nezakonitim znižanjem regresa... in še bi se našlo... samo ne vemo vsega!