Slovenija
41391 ogledov

Med kopalce na Kolpi prilomastila medveda

Medved EPA
Peter Gradišar je objavil posnetek dveh medvedov, ki sta 'obiskala' eno od plaž ob reki Kolpi.

"Kot kolesar po kočevskih gozdovih sem bil prepričan, da bom pa nekega dne le te sreče, da srečam kakšnega kosmatinca. Kot kolesar, ne kot plavalec ...," je na Facebooku zapisal Peter Gradišar, ki je objavil posnetek obiska dveh medvedov na eni od plaž reke Kolpe.

"S kolegom Jako sva bila na Kolpi, Zavrtki, na tisti lepi plaži, kjer lahko plavaš do skale - otočka. To sva tudi naredila. Debata, nakar levo zaslišim kar močno pljuskanje na slovenski strani reke. Ko sem pogledal še enkrat, sem bil prepričan. Medvedja glava,"  bližnje srečanje opisuje Gradišar.

"Z Jako takoj zatem zagledava še eno, tokrat precej večjo glavo. Na posnetku sta videti mali kepici, v resnici pa kar konkretni živalci. In obe buči se odločita za plavanje proti nama. To je slabih 30 m od naju. Ne veš, ali sanjaš ali ... Na otočku je to dokaj bedno," še pojasnjuje in dodaja: "Jaz se že pripravljam na olimpijski kravl, Jaka miri, da ne smem divjati. Čez pol sekunde sva oba v vodi, Phelps bi bil ponosen na naju. Medveda pa lepo proti hrvaški obali. Opazovalci na obali so mislili, da tekmujeva v kravlu."

Ne vem, no, noro lepo – zdaj, ko sem doma, zapis konča Gradišar.

Medved Medved Vizita za živali Medved v italijanskem Trentu napadel sprehajalca Medved in reševalci Tolmin Slovenija Tolminske gorske reševalce dva dni mučil mrtev medved

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • ode 20:15 01.avgust 2017.

    Ni res! Kopalci so prilomastili med medvede.

  • Vesna Dolšak 14:48 01.avgust 2017.

    Medveda sta se hotela le malo okopati. Tudi njima je vroče v teh kožuhih.

  • Avatar praufo
    praufo 13:28 01.avgust 2017.

    ta država s tako politiko je prav idiotska, prav želim si, da medved pritaca do ljubljane, do najboljših smetnjakov, ... in potem včeraj slišim, da bi še rise naselili, super, pa še kače, jazbece, pa zajce, ... vsega, vsega po ...prikaži več malem, slovenija bo en velik nacionalni park, ker se ne more znebiti partijskega fevdalizma, ovčereja je pač nepomembna in res je odličen gospod snežič, ki pravi, zakaj v tej državi plačevat davke in sploh delat, če je pa tako idiotska