Slovenija
28 ogledov

Med najbolj vplivnimi Evropejci dva Slovenca

Matevž lenarčič Saša Despot
Energijsko učinkovit promet? Tesla in Silikonska dolina bi bilo prvo kar pride na misel, ne letala in skoraj zagotovo ne Slovenija, so zapisali na spletnem portalu Politico, kjer so sestavili seznam najbolj vplivnih Evropejcev, nanj pa uvrstili tudi dva Slovenca.

Spletni portal Politico.eu - evropska podružnica ameriškega novičarskega portala, je na seznam najbolj vplivnih Evropejcev iz 28 držav članic Evropske Unije uvrstil Iva Boscarola in Matevža Lenarčiča, ki imata velik potencial na svojem področju delovanja.

V družbi z Orbanom in pop zvezdnikom

Na seznam so med drugim uvrstili tudi madžarskega konzervativnega vodjo Viktorja Orbana, komisarko za konkurenco Danko Margrethe Vestager, ki je začela vojno proti velikim multinacionalnim podjetjem, kot tudi belgijskega pop zvezdnika Meeta Stroma.

"Ljudem smo postavili vprašanje, kdo najbolj izstopa v vsaki od 28 držav članic EU, od Avstrije do Velike Britanije," je pojasnil glavni urednik evropske izdaje Politico Mathew Kaminski. Seznam ne vključuje nujno ljudi na najbolj vplivnih mestih ali zelo popularnih ljudi, ampak tiste, ki imajo določen vpliv na svojem področju delovanja.

"Osebe na našem seznamu imajo moč vplivati na svoje področje, ali se navezuje za vpliv v sami državi, prekomernih aktivnostih, pravni sistem, referendum, vero, krizo ali ko govorimo o evropski identiteti," pojasnjuje Kaminski.

Ivo Boscarol se je na seznamu pojavil zaradi svojega podjetja Pipistrel in izdelave ultalahkih in električnih letal, njegov stari prijatelj, fotograf in ekstremni pilot Matevž Lenarčič, pa zaradi solo letenja z njegovimi letali, s čimer je dokazal, da je polet z nizkoogljičnimi ali brezogljičnimi letali prihodnost letenja.

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 14:25 06.december 2015.

    Pipi je zakon !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!