Slovenija
60 ogledov

Medtem ko so vozniki na meji hupali, je bila naša sodelavka že v Opatiji

Vlak
1/5
Žurnal24 main
„Iz Ljubljane do Reke sem bila v treh urah. Vlak je imel le 10 minut zamude, pa ne zaradi pregledovanja potnih listov. Na meji skoraj nismo čakali,“ nam je svojo petkovo izkušnjo potovanja iz Ljubljane v Opatijo na Hrvaškem, v času prometnih kolapsov na meji, zaupala naša sodelavka.

Kot nam je povedala, na vlaku ni bilo veliko ljudi. Čas potovanja od Ljubljane do Reke je tri ure, sama je zato potrebovala le deset minut več.

„Zamuda ni nastala zaradi carinikov, ki so na vlak vstopili v Ilirski Bistrici. "Zamuda je bila zaradi pregledovanja vlaka,“ pravi in pojasni, da se vlak ustavi v Ilirski Bistrici, kjer so pristopili cariniki. "S prenosno napravo so pregledali naše dokumente. Na hrvaški strani pa so jih samo pogledali.“

Za enosmerno karto za vlak je sicer odštela devet evrov.

Istočasno so vozniki v dolgi kolini vozil čakali na prestop slovensko-hrvaške meje. V petkovih jutranjih urah se je proti mejnemu prehodu Obrežje vila več kot desetkilometrska kolona vozil. Najdaljša čakalna doba je bila pet ur za osebna vozila. Sredi dneva so se razmere umirile.

 

Komentarjev 9
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 13:49 16.april 2017.

    Ponata je v "HITROST SŽ".\s\s:)

  • ode 12:45 16.april 2017.

    Pregledujejo potnike v avtomobilih, tiste, ki prečkajo mejo z vlakom, pa očitno ne.

  • vzev 12:09 16.april 2017.

    Vožnja je užitek, samo sedenje pa vsekakor ne. Kot pa sem napisal, grem vedno na tak mejni prehod, kjer ni čakalnih dob, pa tudi če je zato potrebno narediti precej več kilometrov.