Slovenija
4231 ogledov

Medved napadel žensko

Medved
Svojec jo je odpeljal v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer so jo oskrbeli ...

V gozdu na območju Pijave Gorice je v soboto popoldne medved napadel 53-letno občanko in jo lažje poškodoval. Svojec jo je odpeljal v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer so ji oskrbeli lažje rane. Na kraju so posredovali policisti, ki nadaljujejo zbiranje obvestil in preverjajo okoliščine dogodka, sporoča Policijska uprava Ljubljana.

Tu je ob lepem vremenu veliko pohodnikov

Po njihovih navedbah sta bila o dogodku obveščena tako pristojno lovsko društvo kot ministrstvo za okolje in prostor, kjer izvajajo ukrepe v skladu s svojimi pristojnostmi. "Ker je na tem območju sploh ob lepem vremenu veliko pohodnikov in sprehajalcev opozarjamo na previdnost," so še zapisali na ljubljanski policijski upravi.

Do napada medvedke na moškega je na območju med hriboma Baba in Mali Javornik na Postojnskem prišlo tudi pred tednom dni. Napad se je zgodil med lovskim pogonom, 63-letni lovec, ki so ga po napadu medvedke odpeljali v Zdravstveni dom Postojna, je utrpel zlom roke, poškodbe reber in več ran na hrbtu.

Komentarjev 11
  • bobubob 19:20 30.januar 2022.

    Naši strnjeni gozdovi bi (mogoče) preživeli največ 100 medvedov. Prepovedati krmljenje, odstreliti ali razseliti (po EU, če jih želijo) višek, pa bodo tako ljudje kot medvedje imeli sorazmeren mir drug pred drugim. Lovska stroka to ve, a se za stroke ...prikaži večke tudi ve, da rade služijo. In da v veliki večini z znanostjo oz. zakoni narave nimajo kaj dosti skupnega. Lep primer so naši beli borci - doktorji medicinske religije.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 12:21 30.januar 2022.

    Dejstvo je da je medvedov bistveno preveč in zato najbolj trpijo prav oni sami, saj so samotarji. Hočeš nočeš bo treba zadevo urediti, preden bo kakšen otrok ali pa odrasel ubit..Medo je pač divja zver in ne plišasta igrača...Nekdo bo ...prikaži več moral nadzorovati naše lovce, ki se gredo prosto rejo medvedov z namenom trženja športnega lova..

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 12:08 30.januar 2022.

    Medved je bil brez maske in necepljen...sledi odstrel....