Slovenija
1647 ogledov

Meja sneženja se spušča

Sneg Profimedia
Ponekod po nižinah v Sloveniji poplesujejo snežinke.

Popoldne se je v slovenskih krajih meja sneženja spuščala; snežinke so se pojavljale v Prlekiji in Halozah, ponekod na Štajerskem, pa tudi v Beli krajini in nekaterih drugih krajih v notranjosti države.

Ohladitev postopoma zajema vso državo, a padavine od severa slabijo, kakšne snežne odeje po nižinah ni pričakovati, objavljajo na portalu Neurje.si. Izjema je lahko le skrajni jugovzhodni del Slovenije, kjer se bodo padavine zadržale najdlje.

Gibanje padavin lahko spremljate na tej povezavi.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

Na Arsu sicer napovedujejo, da bodo zvečer padavine ponehale, najpozneje - v prvem delu noči - na jugu države. Ponoči se bo od severa razjasnilo. Zjutraj bo po nekaterih nižinah nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem ob burji do 5 stopinj Celzija.

Jutri bo dokaj jasno, več oblačnosti bo popoldne na vzhodu. Dopoldne bo po nekaterih nižinah še megleno. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem do 11 stopinj.

V nadaljevanju tedna suho

V sredo, nadaljujejo na Arsu, bo sončno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah v notranjosti megla ali pa nizka oblačnost.

V četrtek bo na Primorskem in v višjih legah precej jasno, po nižinah v notranjosti pa se bo večji del dneva zadrževala megla. Burja na Primorskem bo ponehala. V petek se bo na Primorskem in Notranjskem pooblačilo, drugje po nižinah bo po jutranji megli nekaj sonca. Zapihal bo jugozahodnik.

Mrzlo jutro Napoved Slovenija Vreme: Pripravite se na nizke temperature, do -10°C bo šlo!

Od 6. do 11. decembra

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Vremenska slika, kot jo pojasnjujejo na spletni strani Arsa kaže, da bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo ob koncu tedna oslabelo. V začetku prihodnjega tedna nas bo predvidoma dosegla vremenska motnja.

V petek in soboto bodo nad našimi kraji znova zapihali bolj vlažni jugozahodni vetrovi. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo prevladovalo oblačno vreme, bolj sončno bo v severni polovici Slovenije. V nedeljo bo predvidoma več sonca, zjutraj in dopoldne se bo po nižinah zadrževala megla.

"Ob koncu tedna bo zopet topleje, v začetku prihodnjega pa se možnost za padavine in ohladitev zopet poveča," napoved sklenejo na Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.