Slovenija
19726 ogledov

Melania zmedla Pahorja

Melania Trump
Predsednik države Borut Pahor se je med pogovorom z ameriško prvo damo in predsednikom ZDA znašel v precepu.

Predsednik republike Borut Pahor se je v ponedeljek zvečer v New Yorku udeležil sprejema ameriškega predsednika Donalda Trumpa za vodje delegacij na splošni razpravi 73. Generalne skupščine ZN, na katerem se je, kot je dejal, s prvo damo ZDA Melanio Trump v prijetnem ozračju pogovarjal v slovenščini.

Pahor v četrtek potuje v Washington, kjer bo v petek sprejem ob 20. obletnici delovanja sklada ITF. To je omenil tudi predsedniku ZDA in prvi dami. "Omenil sem, da bomo v petek imeli sprejem, pravzaprav konferenco ob 20. obletnici sodelovanja z ZDA pri skladu za razminiranje ITF. Povedal sem jima, da bi si želeli neko pozornost z vrha ameriške politike, zaradi česar je ta prireditev v Washingtonu," je dejal Pahor.

"Moram reči, da sta se oba prijazno odzvala, ampak ne da bi imel sedaj kakšne iluzije glede visoke udeležbe na tem sprejemu. Moram pa reči, da je zelo prijetno, če je prva dama ZDA Slovenka. Ne vem, ali je hotela ali ne malce ujeziti soproga, ampak z mano se je pogovarjala slovensko, on pa angleško in v nekem hipu nisem vedel, komu bi ustregel. Skušal sem obema," je dejal Pahor.

Ne pričakuje, da prideta na sprejem

Dejal je, da se zaveda, da bo četrtek pomembna prelomnica v ameriški politiki ne le zaradi zaslišanja kandidata za vrhovnega sodnika v senatu, ampak tudi zaradi načrtovanega pogovora med Trumpom in namestnikom pravosodnega ministra ZDA.

"Vse to so teme, ki zelo bremenijo ameriško politiko in v takšnih razmerah je potrebno razumeti okoliščine in se prilagoditi," je dejal Pahor, ki tako ne pričakuje prihoda predsednika ZDA na dogodek za ITF.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
 • Avatar praufo
  praufo 18:18 26.september 2018.

  melanija je melanija, nekoč si je želela trampa, danes žanje čast in slavo, vsak naj si predstavlja njeno vlogo, ni enostavno ... ampak vsaka iskušnja je nekaj posebnega in to nekaj posebno stane, to je življenje, eno samo bogastvo izkušenj in doživetij

 • Mali Miha 17:18 26.september 2018.

  Z pretirano pozornostjo do Melanije se Pahor lahko samo osramoti, kot se je že enkrat s hrvaško predsednico vlade. Imam občutek, da Trump komaj čaka, da bo teh ceremonij konec in jo zamenja za kakšno mlajšo kokoš.

 • miki1234 11:53 26.september 2018.

  bruh... samovšečnost brez meja