Slovenija
6194 ogledov

Policisti na gorenjski avtocesti z laserjem lovili prehitre, rekorder Hrvat

Avtocestna policija Anže Petkovšek
Do okoli 17. ure so zabeležili prek 60 prehitrih voznikov, za vse bodo sprožili prekrškovne postopke.

Gorenjski prometni policisti so danes na gorenjski avtocesti izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom. Trije tuji vozniki so namesto največ 110 kilometrov na uro vozili prek 200 kilometrov na uro, vse so oglobili.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj, je z nespametno in neodgovorno vožnjo izstopal 55-letni državljan Hrvaške, ki je okoli 11. ure po gorenjski avtocesti v smeri Karavank na območju, kjer je omejitev hitrosti 110 kilometrov na uro, z avtomobilom nemških registrskih označb vozil s hitrostjo 219 kilometrov na uro.

Policisti so mu izdali globo v višini 1200 evrov in izrekli devet kazenskih točk. Ker je bil voznik tujec, je moral globo plačati na kraju, in sicer v polovičnem znesku v višini 600 evrov.

"Pomembno je, da vsi udeleženci v prometu upoštevajo omejitve hitrosti, saj sta neprilagojena hitrost in prekratka varnostna razdalja še vedno med glavnimi vzroki za nastanek prometnih nesreč, pogosto tudi s hudimi posledicami," so ob tem zapisali na PU Kranj.

"Vozite odgovorno, strpno in varno, le tako boste pripomogli z zmanjšanju števila prometnih nesreč, ki v primeru, da se zgodijo na avtocestah, lahko povzročijo zelo hude posledice in še dodatne zastoje," so pozvali.

Presegel mejo za več kot 13 ton

Avtocestna policija prehitevanje tovornjakov slonje dirke | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

V soboto pa so gorenjski prometniki nekaj po 13. uri obravnavali tudi 56-letnega voznika, državljana Avstrije, ki je po gorenjski avtocesti proti Karavankam vozil tovorno vozilo s priklopnikom avstrijskih registrskih označb. Vozniku so odredili tehtanje skupine vozil, ki je pokazalo, da je naložen tovor presegel največjo dovoljeno skupno maso za več kot 13 ton oziroma 33 odstotkov.

Skupino vozil so zato izločili iz prometa, vozniku izdali plačilni nalog v znesku 900 evrov in za pravno osebo 3000 evrov.

"Taka vožnja je nevarna in neodgovorna, saj ni šlo za manjša odstopanja, ampak za občutno prekoračitev največje dovoljene skupne mase," so opozorili na PU Kranj. Če bi se tak tovor prevrnil ali bi voznik moral zavirati v sili, bi bile lahko posledice zelo hude, so dodali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • viVI 13:02 04.marec 2024.

    Optimist11. Recimo da ste v ne pričakovani koloni in od zadaj v vas naleti ta isti kamion, ki zaradi povečane teže ne more zavreti pravočasno... Bi znesli jezo na dogajanje v garažni hiši? Dajte malo pamet v roke, saj ni ...prikaži več težko, pa še blamirali se ne boste!

  • optimist11 07:14 04.marec 2024.

    Kot sem predvideval. Na nekoga morajo iznesti jezo, zaradi ponižanja v garažni hiši.

Sorodne novice