Slovenija
2087 ogledov

Metod Dragonja ni več generalni direktor 2TDK

Metod Dragonja Saša Despot
Nadzorni svet projektnega podjetja 2TDK je odločil, da bo poslovodstvo družbe 2TDK po odhodu Metoda Dragonje enočlansko, na čelu podjetja ostaja sedanji direktor Žarko Sajič.

Nadzorni svet projektnega podjetja, ki bdi nad gradnjo drugega tira, je sklenil, da bo poslovodstvo družbe 2TDK nadaljevalo delo le z obstoječim direktorjem Žarkom Sajičem kot enočlansko poslovodstvo. Dosedanjega generalnega direktorja Metoda Dragonja je namreč nadzorni svet odpoklical zaradi osebnih razlogov, ki mu, kot pravijo v 2TDK, onemogočajo opravljanje poslovodne funkcije.

Nekdanji minister za gospodarstvo Dragonja je bil najprej Sajičev svetovalec, potem pa ga je sredi lanskega novembra nadzorni svet projektnega podjetja imenoval na mesto generalnega direktorja družbe.

Začetek gradnje drugega tira še ta mesec?

Kljub številnim pomislekom med nekaterimi političnimi strankami glede ustanovitve 2TDK projektno podjetje nadaljuje s postopki za začetek gradnje drugega tira. Sajič in direktor agencije za inovacije in omrežja Evropske komisije Dirk Beckers sta tako prejšnji teden podpisala sporazum za črpanje 109 milijonov evrov nepovratnih sredstev za izvedbo projekta drugi tir med Divačo in Koprom. Pripravljalna dela za izvedbo projekta, za katera je Slovenija že pridobila 44,3 milijona evrov evropskih sredstev, naj bi se po načrtih začela ta mesec.

Pogajanja z Madžari, ki bi morali v skladu z načrtu vlade Mira Cerarja prispevati 200 milijonov evrov, pa so zaradi volitev na Madžarskem in nato še v Sloveniji, zastala.

 

Podpis sporazuma o dodelitvi 109 milijonov evrov nepovratnih evropskih sredstev za drugi tir Slovenija Sporazum za evropska sredstva podpisan, Madžarska na stranskem tiru
Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 12:48 07.junij 2018.

    Metod Dragonja ni več generalni direktor 2TDK........trenutno je v pripravi projekt 3TDK !

  • ginko 12:03 07.junij 2018.

    Murgelsko expozituro 2TDK je potrebno takoj ukiniti.