Slovenija
34 ogledov

Milijoni za kuhinjo

Kljub finančnim težavam v zdravstvu bi minister Marušič obnavljal kuhinjo v UKC, Žurnal24 main
UKC Ljubljana. Razpis za obnovo kuhinje pri tehnični opremi favorizira le enega ponudnika, trdi vir.

“Pred tremi leti so v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana kompletno obnovili pomivalno linijo v kuhinji, zdaj pa je zunaj še razpis za kompletno obnovo kuhinje,” nas je opozoril vir, ki je žele biti neimenovan.

Trdi, da je razpis v delu, ki se nanaša na tehnološko opremo kuhinje napisan na kožo le enemu ponudniku. Šlo naj bi za družbo Metalka zastopstva Senkanar.

Razpis neuspešen, zdaj pogajanja

Ministrstvo za zdravje. Za obnovo kuhinje februarja lani objavijo razpis. Prispe pet ponudb (tudi od SCT) v razponu med 5,2 do 7 milijonov evrov. Razpis se maja konča “kot neuspešen”.

Nato MZ vseh pet ponudnikov povabi k postopku s pogajanji, ki pa še ni končan.

Provizije in ponovitve
Vir še trdi, da se določeni razpisi toliko časa ponavljajo, da “je izbran tisti, ki mora biti. Razpis za pomivalno linijo so v ljubljanskem UKC tako ponovili kar trikrat.”

Marjan Baukman, direktor družbe Metalka zastopstva Senkanar pravi, da razpis nikakor ni pisan na njihovo kožo.

“V Evropi obstaja vsaj še dva ali trije proizvajalci, katerih oprema ustreza razpisnim pogojem,”
trdi Baukman.

Da bi bil razpis za pomivalno linijo, ki ga je dobil prav Senkanar, res večkrat ponovljen, pa se ne spomni.

Izguba in nova kuhinja
Ali je obnova v času, ko naj bi UKC Ljubljana posloval z nekaj milijonskim minusom, zdravstvena blagajna pa kar naprej sprejme dodatne varčevalne ukrepe, res njuna, smo želeli preveriti s fotografom.

Iz UKC so nam sporočili, da nas bodo v kuhinjo “z veseljem povabili, ko bo obnovljena.” Kljub pojasnilom, zakaj je želimo videti, stališča niso spremenili. Trdijo, da je, ker obratuje od leta 1972, dotrajan.

Je torej kuhanje v nje za težke bolnike lahko celo nevarno: “Ne, to pa zagotovo ne. Je pa to tako kot če imaš star avto,” pravi Baukman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.