Slovenija
24 ogledov

Milijoni za lonce

Dorijan Marušič , minister za zdravje Anže Petkovšek
UKC Ljubljana. Obnavljajo kuhinjo, na magnetno resonanco glave pa se čaka eno leto.

Posli. Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana bo v času trenutno 40-milijonske luknje v zdravstveni blagajni dobil novo, nekaj več kot osem milijonov evrov vredno – kuhinjo. Ministrstvo za zdravje, ki ga vodi Dorijan Marušič, je pred dnevi izbralo gradbinca in opremljevalca nove kuhinje na UKC. To bo Lesnina MG oprema iz Ljubljane.

Dva milijona dražji

Postopek izbire izvajalca za obnovo se je sicer začel že februarja lani, maja je bil neuspešno končan, nato pa se je nadaljeval s pogajanji. V več kot enem letu je ministrstvu pri izbranem ponudniku uspelo izpogajati za vsega dobra dva odstotka nižjo ceno. A je ta še vedno za skoraj dva milijona evrov višja, kot je bila cena, ki jo je ponudil najugodnejši ponudnik – SCT, ki pa je med postopkom končal v stečaju in niti ne bi mogel biti izbran.

Konec čakalnih dob

Če bi milijone, ki bodo šli za novo kuhinjo, vložili v zdravstvo, bi lahko financirali 50 specialističnih ambulant, s čimer bi povsem odpravili čakalne dobe pri specialistih. Ali pa na primer naredili 1.822 operacij kolena in tako povsem odpravili čakalne dobe na te operacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.