Slovenija
14 ogledov

"Minimum od minimuma"

Meja po vstopu v EU
1/2
Žurnal24 main
Na meji lahko pričakujemo daljše čakalne dobe.

Policijski sindikat Slovenije (PSS) je danes odločil, da bo v petek zaostril stavko. Kot je povedal predsednik sindikata Radivoj Uroševič, bodo stavkajoče pozvali, naj naredijo "minimum od minimuma".

Vrhunec aktivnosti napovedujejo v septembru, če do takrat ne bo ustreznega odziva vlade. Sicer pa bo stavka najopaznejša na mejnih prehodih, pri nadzoru cestnega prometa in vzdrževanju javnega reda in miru. Zaradi zelo poostrenega nadzora na mejnih prehodih Uroševič pričakuje daljše čakalne dobe.

"Aktivnosti v času zaostritve stavke bodo potekale krajevno in časovno selektivno in
nenapovedano, izključno v smeri zagotovitve največjega možnega učinka," so sporočili iz PSS. Člani stavkovnega odbora bodo ljudem izročali letake, "da si bodo lahko prebrali v kakšni državi živijo oz. kakšno državo tuji državljani prehajajo v času odhoda ali vračanja iz počitniških destinacij".

Vlada ne bo popuščala

Notranji minister Gregor Virant ob tem pravi, da so nekatere zahteve nemogoče in nesprejemljive, zato vlada pri svojih stališčih ne bo popuščala. Ob tem napoveduje usmeritve policiji, da mora promet na mejnih prehodih tudi ob zaostritvi stavke potekati tekoče.

Zahtevo PSS, da naj se plače dvignejo za najmanj deset odstotkov, so na notranjem ministrstvu označili za finančno nevzdržno in nesprejemljivo glede na težko ekonomsko situacijo.
"Poleg tega bi bilo spreminjanje razmerij med plačami policistov in drugih zaposlenih v javnem sektorju izven plačnega sistema javnega sektorja oziroma izven skupnih kolektivnih pogajanj z vsemi sindikati javnega sektorja nezakonito in bi pomenilo rušenje enotnega plačnega sistema, s tem pa začetek bankrota države," so že zapisali na MNZ.  

Komentarjev 6
  • graff 21:37 15.julij 2013.

    Za vsem stoji VIRANT s svojo plačno reformo. Ga, Bratuškova, nujno je potrebno na novo ovrednotiti delo z novo plačno reformo, ne pa zbirati volilne točke. In kako to zgleda??? Ja Štrukelj s svojim več kot 40.000 članstvom na volilnem ...prikaži več oltarju pomeni bistveno več, kot pa policijski sindikat s 6000 dušami. In Virant je s to zadnjo plačno reformo zasral do fondamenta, ponižal ogromno in pridnih ljudi v državni upravi in se obenem priklonil Univerzi, visokošolstvu un šolstvu, da o zdravnikih in direktorjih zdravstvenih domov, ki tam na podeželju zaslužijo dvakratno plačo predsednika vlade tudi omenjam ne.

  • Oxxo 19:00 15.julij 2013.

    Kaj boš ti Previrant papak... dovolj škode si naredil že z uvedbo plačnih razredov... Dobesedno zjeba*** zadevo do dna. Tebe mora en krepko brcnit iz parlamenta - da boš poletel daleč in se drugič parlamentu na široko ognil. Nesposobnež! ...prikaži več Prevarant! Dvoličnež! Lažnjivec!

  • spenjac 15:20 15.julij 2013.

    Minimum od minimoma oz. vse kot običajno.