Slovenija
0 ogledov

Minister Miklavčič ne bo odstopil

Minister Miklavčič je zavrnil prevoz v Ljubljano s helikopterjem. Žurnal24 main
Na ministrstvu za zdravje zanikajo, da minister za zdravje Borut Miklavčič razmišlja o odstopu. To je poročala Hrvaška televizija, podobni namigi pa so se pojavili tudi v slovenski politiki.
"Minister Borut Miklavčič ne razmišlja o odstopu s položaja ministra," se glasi odgovor z ministrstva za zdravje.

In še: "Po
besedah doc. dr. Bojane Žvan, ki je ministra obiskala v šibeniški bolnišnici, se mu je stanje od včeraj na danes izboljšalo. Ni jasno, zakaj je prišlo do tromboze manjše arterije v možganskem deblu, saj je minister sicer zdrav in ni imel dejavnikov tveganja za srčno-žilne bolezni. Računamo na popolno okrevanje."

Direktor šibeniške bolnišnice Željko Burič ves čas spremlja zdravstveno stanje ministra Miklavčiča. © BOBO

 
Minister za zdravje se bo v Slovenijo vrnil jutri. Kot pravijo na ministrstvu, se bo po krajši rehabilitaciji v ljubljanskem kliničnem centru Miklavčič vrnil na svoje delovno mesto.

Zdravniki so sicer hrvaškim medijem potrdili, da je minister doživel lažjo možgansko kap, Hrvaška televizija pa je poročala, da so neslužbeno izvedeli, da bo Miklavčič ponudil odstop. Podobni namigi so prihajali tudi iz slovenske politike, čeprav je uradno obveljalo, da predsednik vlade Borut Pahor ne razmišlja o menjavi Miklavčiča.

Slabost po potapljanju
65-letnega ministra je v četrtek med potapljanjem pri hrvaškem Primoštenu obšla slabost in šel je v primoštensko zdravniško ambulanto. Tam so ga pregledali in ga ob tretji uri zjutraj premestili v splošno bolnišnico v Šibeniku, kjer se zdravi. Zaradi simptomov možganske kapi oziroma cerebrovaskularnega napada so zdravniki naredili vse potrebne preiskave, sporočili pa so, da minister dobro okreva.

Ministra nadomešča državni sekretar
V času ministrovega dopusta Miklavčiča nadomešča državni sekretar na ministrstvu Ivan Eržen . Sekretar po naših informacijah z ministrom še ni govoril, saj ga ni želel motiti med okrevanjem, so pa s potekom zdravljenja na ministrstvu seznanjeni.

Po neuradnih informacijah namerava Eržen prihodnji teden načrtovati en teden  dopusta. Ali ga bo preklical, za zdaj še ni jasno. Dodal je, da obstaja možnost, da bo na dopust vendarle šel, saj prihodnji teden seje vlade še ne bo.

Okrevanje v Ljubljani, takoj ko bo mogoče
Kabinet predsednika vlade Pahorja je sicer  v stalnem stiku z zdravniško ekipo šibeniške bolnišnice, kamor je bil sprejet minister za zdravje. Takoj po sprejetju v bolnišnico se je odzval tudi kabinet premierke Jadranke Kosor in ponudil vso podporo za čimboljše in čimprejšnje ministrovo okrevanje.

Minister Miklavčič leži na nevrologiji. © BOBO

 
Poskušal prikriti pravo identiteto
Zdravnik Željko Burić , direktor šibeniške bolnišnice, pravi, da je minister zelo zadovoljen z zdravljenjem v tamkajšnji bolnišnici. Sprva so ga namestili v sobo, kjer sta bila še dva bolnika, ko pa so v bolnišnici izvedeli, da gre za slovenskega ministra, so ga premestili v enoposteljno sobo. Minister tega sicer ni želel, vendar je po prepričevanju zdravnika pristal na zasebno sobo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.