Slovenija
9773 ogledov

Minister ostro nad ravnanje opitega člana poslovodstva državne firme

Tadej Veber Print Screen/Kanal A
Zaradi neprimernega ravnanja član poslovodstva DRI Tadej Veber ne bo odstopil. Minister razočaran: Pričakoval sem odstop.

Člana poslovodstva DRI Tadej Veber, kot vse kaže, zaradi neprimernega vulgarnega vedenja in nadlegovanja novinarke, ko se je neposredno javljala iz Planice v oddajo Svet na Kanalu A, ne bo ostal brez službe, čeprav je kršil določbe etičnega kodeksa družbe.

Nadzorni svet državne DRI (Družba za razvoj infrastrukture) se je danes z njegovim vedenjem seznanil in mu izdal pisni opomin pred krivdno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi. Ob tem pa so ga - tako DRI navaja v sporočilu za javnost - izrecno opozorili, da ga bo odpoklical z mesta člana poslovodstva, če bo v času trajanja pogodbe o zaposlitvi ponovno kršil pogodbene in druge obveznosti iz delovnega razmerja oziroma če bodo ugotovljena nova dejstva v zvezi z obravnavanim dogodkom.

Nadzorni svet je Tadeju Vebru prepovedal tudi uporabo sredstev za reprezentanco. Član poslovodstva Tadej Veber pa je poleg tega "zavedajoč se neprimernosti vedenja in obžalujoč storjeno dejanje, ki je načelo ugled DRI" podpisal tudi izjavo, s katero se je v dobrodelne namene odpovedal izplačilom, ki mu pripadajo iz naslova uspešnosti poslovanja, ki zapadejo v plačilo v letu 2018.

Minister: Pričakoval sem odstop člana poslovodstva

Peter Gašperšič | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
A opozorilo in blažje sankcije niso zadovoljile infrastrukturnega ministra Petra Gašperšiča, ki je več kot očitno pričakoval odstop Vebra.

Infrastrukturno ministrstvo je na Twitterju objavilo njegov odziv: "Nad odločitvijo nadzornega sveta sem razočaran. Pričakoval sem odstop člana poslovodstva oz. odločnejše ukrepe nadzornega sveta. Menim, da takšno ravnanje ni primerno in sprejemljivo za člana poslovodstva, ob tem pa sem zaskrbljen tudi zaradi tako velike tolerance do zlorabe alkohola v naši družbi."

Tadej Veber je bil eden od štirih moških (skrajno desno), ki so med neposrednim javljanjem iz Planice v oddajo Svet na Kanalu A obkolili novinarko. Opiti moški so se vedli neprimerno, eden od njih pa je zastavljal še vulgarna vprašanja.

Veber je bil pred leti član strokovnega sveta SDS in svetovalec nekdanjega ministra za infrastrukturo in prostor Zvonka Černača. Arhitekt je znan tudi kot glavni akter v aferi Opera, ko je leta 2007 je svetoval ministrstvu za kulturo pri projektu obnove Opere in Moderne galerije, hkrati pa je bil zaposlen v družbi Gradis biro, ki je bila podizvajalec pri obnovi Opere.
Komentarjev 15
  • Avatar praufo
    praufo 19:44 31.marec 2018.

    tip s špeglami na čelu, ki ni sekretar(ne vem kdo je) je najprej vprašal novinarko po spolnih odnosih, potem je pa še vprašal po Bratušku, pa ne vem zakaj je ta drugi del povsod odrezan, a je to bolj sporno kot kavsanje

  • ode 19:21 31.marec 2018.

    Kozlovska sodba v Višnji gori: "Po dolgem premisleku se je bistroumnež odločil in razsodil. Kozel naj je devetkrat udarjen po svoji senci"

  • Avatar čavez
    čavez 17:46 31.marec 2018.

    Opomin pred odpovedjo HA HA, Tadeja Vebra ga je ministru dobr povleku.