Slovenija
5987 ogledov

Še PCT ni več PCT. Minister Poklukar ga je preimenoval!

Janez Poklukar, minister za zdravje Vlada RS Janez Poklukar, minister za zdravje
Do večje precepljenosti tudi s premetavanjem črk?

Na današnji novinarsko konferenci, kjer je vlada predtsvila predvsem novosti glede uvajanja pogoja CP v državni upravi, kar pomeni, da bodo od prihodnejga meseca na delovnih mestih v državni opravi le še tisti, ki bodo vsaj enkrat cepljeni ali tisti, ki imajo potrdilo o prebolevnosti, minister za zdravje Janez Poklukar ni več uporabljal besedne zveze pogoj PCT.

Namesto besedne zveze PCT (preboleli, cepljeni, testirani), je minister za zdravje uporabljal besedno zvezo pogoj CPT. Glede na vsakodnevne spremembe v odlokih, bi lahko šlo za lapsus, a kot pojasnjuje minister, je to storil zavestno. 

"Res je, da imamo PCT pogoj, pa vendar, T ne vodi sam kot tak iz epidemije, ne prepričuje okužb, pomaga sicer obladovat epidemijo in kupuje čas. Zato na prvo mesto postavljam C in v kolikor ne bomo uspeli doseči zadostne precepljenosti, bo preko jeseni zime vsak od nas prišel v kontakt z virusom. Gre za pomen besed in dodano vrednost, ki jo pri obvladovanju prinaša vsak od teh korakov, oziroma črk," pravi minister. 

Komentarjev 11
  • mph2 17:53 17.september 2021.

    Pravilno tokrat s strani ministra.

  • vzev 16:20 17.september 2021.

    Saj zahtevajo od nas, da pridemo v stik z virusom. Če pa silijo C in P. Potem je pač logična izbira P.

  • rd2dmk2 16:16 17.september 2021.

    sredi zime bo Poklukar ugotovu da imamo hudo gripo.. vse leži doma z vročino.. kako neki le... saj smo cepljeni vsi...potem boš pa mogoče le končno pogruntal kako in s čim se virus ubije.. človek ne sme tankat gorivo, ne ...prikaži več sme zunaj igrat košarko, lahko pa v razredu prebije skupaj 8 šolskih ur in zraven v telovadnici igra te isto košarko, pa še malico poje..no mogoče pa ni ravno v šolki klopi,je v oštariji na obletnici mature, pa še kakšno četvorko udarjo..not v oštariji.