Slovenija
2893 ogledov

Minister Vizjak: "Če ne bi vedel za pozitiven test, ne bi verjel, da sem okužen"

Andrej Vizjak Nebojša Tejić/STA
Najverjetneje se je okužil od žene, sporočajo z ministrstva.

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak je bil pozitiven na testu za kovid, so sporočili z ministrstva. Minister Vizjak je test opravil včeraj, v samoizolaciji pa je od torka, še sporočajo z ministrstva. 

"Po vsej verjetnosti se je okužil od žene"

"Vira okužbe ni mogoče določiti, po vsej verjetnosti pa se je okužil od žene, ki je bila na testu prav tako pozitivna in se je verjetno okužila na delovnem mestu v Splošni bolnišnici Brežice ob stiku z obolelimi," sporočajo z ministrstva. 

Počuti se dobro

Minister Vizjak, ki je drugi minister v vladi Janeza Janše, pozitiven na kovid, se počuti dobro, znakov okužbe ne kaže. Do nadaljnjega ostaja v samoizolaciji. "Če ne bi vedel za pozitiven test, ne bi verjel, da sem okužen," je Vizjak dejal vladnemu govorcu Jelku Kacinu. 

Minister Logar še vedno pozitiven

Okužbo z novim koronavirusom so konec oktobra po rutinskem testiranju potrdili tudi pri zunanjem ministru Anžetu Logarju. Logar je med čakanjem na rezultat testa obiskal Narodno galerijo, kjer je posnel videočestitko češkemu kolegu ob njihovem državnem prazniku. V galeriji se je srečal z direktorico Barbaro Jaki. 

Logar je nato prekinil aktivnosti in se samoizoliral. Zunanjega ministra so včeraj ponovno testirali, še vedno je pozitiven. POčuti se bolje, še vedno pa ga boli glava, je povedal vladni govorec Jelko Kacin. Na zunanjem ministrstvu so po informacijah Kacina okuženi trije zaposleni. 

Komentarjev 11
  • Mesija 14:19 04.november 2020.

    Danes sem ponovno doživel še en podoben šok, kot že 2x do sedaj. Predvčerajšnjim je umrl dedek od kolegičine kolegice in kaj se je zgodilo svojcem v bolnici. Ranocelniški fašisti so jih vprašali, ČE LAHKO v mrliški list napišejo razlog ...prikaži več smrti covid-19. Itak, da ni umrl za covid, ker drugače barabe niti ne bi prosile. Si lahko to mislite? Mi lahko kaj več o tem razložijo vladni in ranocelniški fašisti z Beovićko in ostalo mafijo na čelu? Lepo prosim!

  • kapibara1 13:54 04.november 2020.

    Več je okuženih, ki niso člani Janševe vlade.. kaj mediji prbijate.. vas je za z mehkim žaklom cementa čez šimbas...

  • Avatar DagobahCitizen
    DagobahCitizen 12:18 04.november 2020.

    https://youtu.be/mXPkulQwsl4