Slovenija
4603 ogledov

Še en primer "zglednega" ravnanja, tokrat zunanjega ministra

nova vlada RS Anže Logar Saša Despot
Zunanji minister po opravljenem testiranju glede novega koronavirusa rezultatov ni počakal v osami.

Kot smo že poročali, zunanji minister Anže Logar je bil na petkovem rutinskem testu za novi koronavirus pozitiven. V skladu s priporočili NIJZ so minister in njegovi ožji sodelavci, ki so bili z njim v stiku, od petka naprej v desetdnevni samoizolaciji, so sporočili z zunanjega ministrstva. Logar naj ob odvzemu brisa ne bi imel simptomov bolezni. 

Po opravljenem testu zunanji minister ni v izolaciji počakal rezultatov, pač pa je po odvzemu brisa odšel v Narodno galerijo, kjer je posnel videočestitko češkemu kolegu ob njihovem državnem prazniku. V galeriji se je srečal z direktorico Barbaro Jaki. 

Ta je naknadno sporočila, da sta z gostom upoštevala varnostne ukrepe, kljub temu pa se je potem, ko je postalo jasno, da je Logar zbolel za covidom-19, izolirala, preventivno se bo tudi testirala. 

Anže Logar Covid-19 Slovenija Zunanji ministri, ki so se srečali z Logarjem, so morali v samoizolacijo

Ni osamljen primer 

To ni prvi primer, da so se naši politiki v času veljave strožjih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa obnašali neodgovorno. 

Poročali smo o članih državnega sveta, ki na obisku v Porabju 16. oktobra v zaprtem prostoru niso uporabljali zaščitnih mask. Še več, presenetil je njihov odgovor v smislu, da je napako naredil uradni fotograf dogodka, ki jih je "pomotoma in brez soglasja Državnega sveta RS objavil na družbenih omrežjih. 

V javnosti je močno odmeval tudi septembrski primer tovrstnega ravnanja na dobrodelni prireditvi Olimpijskega komiteja Slovvenije, kjer je bila v polni dvorani tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, ki - tako kot ostali - ni nosila zaščitne maske. 

V iztekajočem tednu pa je menda še največ prahu dvignil direktor NIJZ-ja Milan Krek, ki je v četrtek na bencinski črpalki v Ljubljani točil gorivo brez maske. V pojasnilu je poudaril, da napako obžaluje in da se bo še naprej trudil nositi masko dosledno. zapposleni na črpalki so sicer povedali, da se to ni zgodilo prvič in da je Krek že nekajkrat vstopil v njihove prostore brez maske. 

Alojz Kovšca, državni svet, obisk v Monoštru Slovenija Državni svet: Nismo imeli mask, ampak to ne bi smelo biti objavljeno

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 22