Slovenija
1418 ogledov

Zunanji ministri, ki so se srečali z Logarjem, so morali v samoizolacijo

Anže Logar Saša Despot
Zunanji ministri baltskih držav po srečanjih z Logarjem v samoizolacijo.

S slovenskega zunanjega ministrstva so v petek sporočili, da je bil minister Anže Logar na petkovem rutinskem testu za novi koronavirus pozitiven in da za zdaj nima simptomov covida-19. V skladu s priporočili NIJZ bodo minister in njegovi ožji sodelavci, ki so bili z njim v stiku, od petka naprej v desetdnevni samoizolaciji, so dodali. 

Na naše vprašanje, ali je bil minister prosoten na četrtkovi seji vlade na Brdu pri Kranju, so na ministrstvu odgovorili, da je bil službeno odsoten. Na ta dan se je vračali iz Litve, kjer je končal turnejo po baltskih državah, ki jo je v torek začel v Estoniji in nadaljeval v Latviji.

Francoska tiskovna agencija danes poroča, da so zunanji ministri vseh treh baltskih držav, ki so se ta teden srečali z Logarjem, od danes v samoizolaciji. Zunanji ministri Estonije Urmas Reinsalu, Latvije Edgars Rinkevičs in Litve Linas Linkevičius so sicer dobro, poroča agencija, ki drugih podrobnosti ne navaja.

Portal estonske javne radiotelevizije ERR News pa je poročal, da se je Reinsalu na okužbo testiral v petek in da rezultata še ne pozna. Z Logarjem, ki je bil minuli teden na turneji v regiji, se je srečal v torek.

Na družbenih omrežjih je Reinsalu sporočil, da bosta v samoizolaciji tudi njegova kolega iz Latvije in Litve, tako da bodo imeli "baltsko karanteno namesto baltskega mehurčka", še navaja ERR.

Covid-19 Covid-19 Slovenija Seznam rdečih držav raste, tudi Hrvati zabeležili rekord

Okužen tudi poljski predsednik

Agencija AFP ob tem dodaja, da so okužbo z novim koronavirusom danes potrdili pri poljskem predsedniku Andrzeju Dudi le nekaj dni po tistem, ko se je vrnil iz estonske prestolnice Tallinn, kjer se je v ponedeljek udeležil investicijskega foruma. Ni sicer še jasno, kje se je Duda okužil, a se je na forumu srečal z estonsko predsednico Kersti Kaljulaid in bolgarskim predsednikom Rumenom Radevom.

Estonska predsednica je na Facebooku sporočila, da je bila na testu negativna, potem ko se je v petek vrnila iz Francije. Radev pa je skrajšal svoj obisk v Tallinnu in se že v torek vrnil v Sofijo, kjer je v samoizolaciji, potem ko je bil v Bolgariji v stikih z okuženo osebo.

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

 
Komentarjev 4
  • Ender3 17:32 24.oktober 2020.

    Kaj to pomeni?, da gre vsa SDS v samoizolacijo. Ivek je že tako ali tako, v varnem zavetju twitanja in preko njega vodi svojo interesno vlado.

  • Janez_53 16:25 24.oktober 2020.

    Še eden od arogantnežev, ki ljudem pametuje, sam pa se očitno ni v stanju držati pravil.

  • lulibuc 16:05 24.oktober 2020.

    Le kako je mogoče, da je koga okužil, saj spi in serje z nagobčnikom in se ruka s komolci. A je maska bila premalo. Nabijte si na glavo še hobuk od jupola, bo bolj ziher.

Sorodne novice