Slovenija
686 ogledov

Ministra čaka interpelacija, ga bo Golob podprl?

Erik Brecelj Robert Golob Danijel Bešič Loredan Daniel Novaković/VladaRS/Flickr
Predlagatelji interpelacije sami za razrešitev ministra nimajo dovolj glasov, v koalicijskih Gibanje Svoboda, SD in Levici pa so ob napovedi interpelacije zatrdili, da minister za zdaj uživa njihovo podporo.

Predsednik vlade Robert Golob interpelacije SDS zoper ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana še ni uspel prebrati, niti se o njej z ministrom še ni pogovoril. Kot je premier ob robu vrha EU v Bruslju dejal za STA, se bo dokumenta lotil na letu nazaj v Slovenijo.

Interpelacijo vložili poslanci SDS

Poslanci SDS so v četrtek v parlamentarni postopek vložili interpelacijo o delu ministra Bešiča Loredana. Med očitki navajajo poslabšanje razmer v zdravstvu, med drugim podaljšanje čakalnih dob v zdravstvu ter neizpolnjene in prelomljene obljube o časovnici napovedane zdravstvene reforme.

Ministrstvo za zdravje se je na interpelacijo v četrtek odzvalo z oceno, da bo ta priložnost za podrobno predstavitev vseh sprejetih ukrepov v zadnjem letu. Hkrati pa bo interpelacija tudi priložnost za širšo razpravo o vseh izzivih zdravstva, ki pa jih ni malo, so še poudarili.

Predlagatelji interpelacije sami za razrešitev ministra nimajo dovolj glasov, v koalicijskih Gibanje Svoboda, SD in Levici pa so ob napovedi interpelacije zatrdili, da minister za zdaj uživa njihovo podporo. V opozicijski NSi, kjer menijo, da SDS ministru z interpelacijo dela uslugo, saj da ga bo koalicija zaščitila, se o podpori interpelaciji do zdaj neposredno niso izrekli. A ocenjujejo, da je sicer na mestu razmislek, ali naj se minister s tega mesta poslovi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 17
  • lojs 13:26 30.junij 2023.

    se pravi naročim enega izvajalca za kakšna dela pri popravilu hiše, katere sem mogoče lastnik in potem se z izvajalcem zmenim še za provizijo ... ni čudno, da je vse tako drago

  • lojs 12:50 30.junij 2023.

    nekateri so se trudili, da bi bila tukaj resna država po najvišjih standardih, ampak preveč je bilo in jih je še takih, ki se jim jebe za državo in delajo samo škodo, folk pa naseda ... kakšenm kater folk? delavčki, ...prikaži več putke, ki pokleknejo, ki nič ne znajo, razen z rokami nekaj premetavat, al pa z motko praskat po zemlji ... in še takim je treba pobrat, ker delo je treba obdavčit ... budale jedne

  • lojs 12:45 30.junij 2023.

    včeraj sem poslušal, kako so cenjeni slovenci v tujini, sposobni, iskani, brihtni, res neverjetno, da ne govorimo kako so dobro plačani ... kako je možno, da imamo tukaj pa tako greznico, kjer so ostali sami "glupi" slovenčki ... tukaj enostavno ...prikaži več ne moreš uspet, ker ti niti izobrazbe ne potrdijo, potem te spet vsak kurac sprašuje za izobrazbo, ki je lahko prenizka ali pa previsoka (v mojem primeru) ... karkoli sem imel opravka z delodajlci sem redko slišal vprašanje "ali boste to delali"