Slovenija
3525 ogledov

Ministrica sporočila rezultat ponovljenega testa

Simona Kustec Anže Malovrh/STA
Ministrica Simona Kustec je opravila še en test na okužbo z novim koronavirusom.

Tudi ponovljeni test na okužbo z novim koronavirusom, ki ga je opravila in tudi plačala ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, je negativen pojasnili na ministrstvu. Ministrica je bila od prejšnjega tedna na dopustu, test pa je opravila po udeležbi na prireditve OKS, na kateri ni nosila zaščitne maske.

Kustečeva se je namreč udeležila javne prireditve, ki jo je organiziral Olimpijski komite Slovenije (OKS) ob obisku predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomasa Bacha v Sloveniji. Na prireditvi je bilo 140 ljudi, ki niso nosili mask.

Zaradi tega se je ministrica znašla pod plazom kritik, češ da v šolah zapoveduje nošenje mask, medtem ko se sama tega ne drži. V opoziciji so ocenili, da bi ministrica morala zaradi tega odstopiti.

Kustečeva pa je na svoji Facebook strani izrazila obžalovanje, ker na dogodku ni nosila zaščitne maske. Vendar je organizator po njenih besedah zagotovil, da so upoštevali priporočila in navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), je dodala. Iz previdnostnih razlogov pa je ostala doma in se v četrtek samoplačniško testirala na okužbo. Tudi takrat je bil test negativen.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 5
  • RAZOČARANI 07:23 29.september 2020.

    PRVO KAZEN, NATO ODSTOP!!!!!!!

  • lolekbolek 06:52 29.september 2020.

    Test tukaj ni pomemben, pomembno je to, da tisti, ki kreirajo pravila in tisti, ki kaznujejo ljudi za neupoštevanje teh pravil (neustavno kaznujejo), ne upoštevajo teh pravil in se nam tako posmehujejo. Ta test nej si ona lepo porine v ...prikaži več svojo danko in naredi še tretjega. Celotna vlada in vsa ta korona norija je zdaj že tragikomiča.

  • SonnyBlack 21:40 28.september 2020.

    rezultat testa si làhko ministrica vlozi v svojo psorjazno rit zavaljeno... navadnrga drzavljana za tako pocetje oglobijo...tak da jo je treba oglobit prvo...pol pa se naj opravicuje ces kako obzaluje... jaz maske ne nosim in tudi tega ne obzalujem...globo pa ...prikaži več ce dobim kje,pa je vec kot jasno da je ne bom poravnal

Sorodne novice