Slovenija
11778 ogledov

Šolniki ogorčeni, zahtevajo ministričin odstop

Simona Kustec gov.si
Sviz se pridružuje pozivom za odstop šolske ministrice.

Pozivom šolski ministrici Simoni Kustec, naj zaradi neuporabe zaščitne maske na ponedeljkovi prireditvi odstopi s položaja, se pridružuje tudi šolski sindikat Sviz. Medtem ko je še pred nekaj dnevi pozivala k spoštovanju vladnega ukrepa o nošenju mask, se sama tega ne drži, so zapisali.

Kot je znano, ministrica za izobraževanje, znanost in šport Kustečeva je bila med gosti na ponedeljkovi prireditvi Olimpijskega komiteja Slovenije, ki niso nosili zaščitnih mask. Zaradi tega bi morala odstopiti, so danes ocenili tudi v SAB, Levici in LMŠ.

Tudi sicer nezadovoljstvo med šolniki

Ministrica je še pred nekaj dnevi pojasnjevala, da pri zaostrenem vladnem ukrepu o obveznem nošenju mask v šolah ne gre za nobeno dramatično zgodbo ali veliko novost, da vsi nosimo maske in vsi vemo, kakšnih razdalj se je treba držati, so danes zapisali v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanost in kulture Slovenije (Sviz). A očitno prav ministrica ne ve tega, so izpostavili. Ob že siceršnjem precejšnjem nezadovoljstvu, ki se v vrtcih in šolah glede na njihove odzive stopnjuje, so člani sindikata in drugi zaposleni v vzgoji in izobraževanju nad omenjenim ministričinim ravnanjem po navedbah sindikata še posebej ogorčeni.

V šolstvu so že dlje časa nezadovoljni z ministričinim neustreznim odnosom do zaposlenih v vrtcih in šolah, njenim ignoriranjem socialnih partnerjev in zapostavljanjem socialnega dialoga, so zapisali v Svizu. Ob njenem "zadnjem velikem fiasku" pa je izvršilni odbor sindikata sklenil, da ministrico pozove k odstopu.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 27
 • wingspan15 13:44 23.september 2020.

  Zaradi takih dogodkov, Slovenci čedalje manj jemljemo resno korona virus. Ob takih fotografijah človek pomisli, da zadeva le ni tako nevarna, kot vladniki opisujejo, če sami ne nosejo mask. Dvomm, da je virus selektiven in so okužbe možne le pri ...prikaži več drugorazrednih državljanih.

 • Avatar stoychi
  stoychi 10:24 23.september 2020.

  nošenje mask koristi samo trgovcem, ki jih prodajajo, sicer pa obrazna maska zmanjša vnos kisika iz 21% na 16% kar povzroča zakisanje krvi in telesa, zmanjšuje odpornost in povzroča diabetes, levkemijo in druge bolezni. Ljudje, ki morajo dalj časa nositi ...prikaži veči masko bodo vsi zboleli, odgovornost pa bodo morali sprejeti odločevalci zato, NIJZ ne zapoveduje ampak samo priporoča nošenje mask.

 • kapibara 10:24 23.september 2020.

  Dajte prbijat nebuloze o ministrici in ji dajte MIR ! Totega, pa še krepko preplačujete: ..https://nova24tv.si/slovenija/politika/quod-licet-iovi-non-licet-bovi-ali-zakaj-ceferin-sme-ministrica-kustec-pa-se-mora-opravicevati/

Sorodne novice