Slovenija
23431 ogledov

Ministrica: V šole postopoma 18. maja

Simona Kustec Lipicer Saša Despot
Očitno bodo šolarji sedli v šolske klopi še v letošnjem šolskem letu.

Eden od ukrepov, ki jih je danes potrdila vlada, je tudi postopno odpiranje vrtcev in šol, ki je zaenkrat predvideno za 18. maj, je po seji vlade za Televizijo Slovenija povedala ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

"Najprej bomo zagotovili pogoje za odprtje vrtcev in prve triade v osnovnih šolah ter tudi za vse zaključne letnike v srednjih šolah. Tiste, ki imajo pred seboj še zaključne izpite in maturo. Nato bodo sledili še učenci 9. razredov osnovne šole, da tudi oni na nek običajen način zaključijo svoje osnovno šolanje," je ministrica dejala za Pop TV. Za ostale učence se bo šolsko leto najbrž zaključijo na daljavo. 

O varnostnih protokolih bodo vsi pristojni obveščeni prihodnji teden. V vrtcih bodo higienski pogoji zaostreni, je za TV Slovenija povedala Simona Perčič z NIJZ. Zaradi zagotavljanja ustrezne razdalje bo v šolah manjše število učencev oz. dijakov v razredu; en razred bo verjetno razdeljen v dva. Na voljo bo moralo biti dovolj razkužil, zagotoviti bo treba zračenje prostorov. Uporaba mask bo obvezna od 12. leta, za mlajše pa ne, saj jih ne znano uporabljati, je še povedala.

Ministrica je še dodala, da spremljajo odpiranje vrtcev in šol v drugih državah in da bodo naredili vse, da bo odprtje zagotovljeno na spodbuden in varen način.

Janez Janša Odprava omejitev Slovenija Janša: Skupaj skušajmo vplivati tudi na peščico nerazumnih zanikovalcev virusa frizer NIJZ Slovenija To so navodila za obisk frizerjev in ostalih salonov

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 10:06 30.april 2020.

    Simona se je krepko postarala .

  • Avatar Kolmeressa
    Kolmeressa 00:54 30.april 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite –– B­r­ed­h­ot­.­C­om