Slovenija
18644 ogledov

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc ima nenadne in nepričakovane zdravstvene težave

Milojka Kolar Celarc Saša Despot
Namesto ministrice je na preiskovalno komisijo prišlo njeno opravičilo.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc bi morala danes pričati pred preiskovalno komisijo DZ o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic, a se je opravičila. Prihod na komisijo so ji preprečile zdravstvene težave.

Člani parlamentarne preiskovalne komisije so tako namesto ministrice Kolar Celarčeve dočakali opravičilo. Iz njenega kabineta so namreč zjutraj sporočili, da so ji prihod na komisijo preprečile "nenadne in nepričakovane zdravstvene težave".

Iz Službe za odnose z javnostmi iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljanaa so sporočili, da je bila ministrica za zdravje gospa Milojka Kolar Celarc v petek pozno popoldan, z napotnico osebnega zdravnika, zaradi resnejšega zdravstvenega stanja sprejeta na Internistični prvi pomoči Interne klinike UKC Ljubljana. Obravnavana je bila po protokolih za tako ogrožajoče zdravstveno stanje. Po dodatnih diagnostičnih preiskavah je bila v zgodnjih jutranjih urah danes odpuščena v domačo oskrbo.

Še nikoli ni bila na bolniški

To je presenetljivo, saj je ministrica pred časov v pogovoru za Dnevnik povedala, da ni bila še nikoli na bolniški, saj vsak dan poje nekaj listov zeli nesmrtnosti ali jiaogulan, ki jo ima na okenski policii. "Vedno ko grem mimo, odtrgam nekaj listov in jih pojem, zato še nikoli nisem bila na bolniški." Zel nesmrtnosti uporabljajo v tradicionalni kitajski medicini. "Lahko jeste mlade liste, lahko skuhajte čaj. V tistem predelu Kitajske, kjer to zelišče redno uživajo, ljudje živijo tudi petnajst let več, kot je povprečje." Odgovore ministrstva za zdravje, ali je ministrica danes tako prvič v svoji karieri na bolniški, še pričakujemo.

Drugih zaslišanj za današnjo sejo ni bilo predvidenih. Člani bodo zato zgolj razpravljali o delu komisije, in to za zaprtimi vrati. Komisija je sicer aprila sklenila, da bo na zaslišanje povabila vse zdravstvene ministre od leta 2009, tudi zdajšnjo ministrico.

Komisija je že pripravila vmesno poročilo, ki ga je DZ 22. novembra tudi sprejel. Med drugim je ugotovila sum, da naj bi odgovorni v kliničnih centrih Ljubljana in Maribor zavestno kršili zakon o javnem naročanju, delovali naj bi negospodarno in nezakonito.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 21
  • stary1 21:00 02.december 2017.

    pa ravno dan ko praznujemo AIDS , to mi nekaj smrdi

  • stary1 20:58 02.december 2017.

    nosečnost je v poznih letih lahko nevarna

  • ode 00:32 02.december 2017.

    Kateri dohtar ji je napisal lažno zdravniško spričevalo in lažno bolniško? Kdo so dohtarji, ki lopovom (politikom, kriminalcm itd) pišejo lažne zdravniške izvide in jim omogočajo izogibanje roki pravice? Objavite že enkrat!