Slovenija
33633 ogledov

Minister: Božič in novo leto bi lahko preživeli brez vseh omejitev

Covid-19 in božično-novoletni prazniki Profimedia
"Za 24., 25. in 31. december ter za 1. januar smo predlagali, da se prekine omejitev gibanja med občinami in omejitev gibanja po 21. uri," je povedal Gantar.

Zdravstveni minister Tomaž Gantar je v oddaji 24 UR zvečer povedal, da so včeraj popoldan na vlado poslali nov predlog glede ukrepov čez praznike. 

"Zelo me skrbi, zato sem imel pomisleke pri sedanjem odpiranju. A razumem, da si vsi želimo nekaj normalnega življenja, to nam manjka," je poudaril. Opomnil pa je, da so se tudi države z bistveno boljšo epidemiološko situacijo odločile za zapiranje države, podoben predlog so zato podali tudi na ministrstvu za zdravje. Situacija bi bila, če bo njihov predlog sprejet, podobna kot pred zadnjo sprostitvijo ukrepov, z nekaj izjemami. "Za 24., 25. in 31. december ter za 1. januar smo predlagali, da se prekine omejitev gibanja med občinami in omejitev gibanja po 21. uri," je povedal Gantar.

Druženje bi dovolili za 6 oseb iz dveh gospodinjstev (plus otroci), Gantar pa je svetoval, naj vsi, ki se bodo družili, pred in po tem nekaj časa preživijo v samoizolaciji, da se epidemiološka slika ne bo preveč drastično poslabšala.

Predlagal je še, da se otroci v šolo vrnejo 10. januarja, da bi med 4. in 10. januarjem lahko testirali vse učitelje v sklopu akcije masovnega testiranja.

Božična in novoletna darila Slovenija Super novica za božič, če se že družiti ne bomo smeli

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • alibaba40 11:24 18.december 2020.

    tale hipnotizirani škodljivec se zaradi političnih igric dobesedno norčuje iz ljudi. včeraj je govoril o popolnem zaprtju, danes o sproščanju. dobro premišljena poteza proti vladi, v kateri je tudi sam, da bi dodatno revoltiral narod proti vladi. in ta diletant ...prikaži večt bi naj bil minister tudi v naslednji vladi.

  • jakec1575 10:46 18.december 2020.

    Odpirat državo, da se ljudem odpelje po prvem polcasu tekme in gredo pijani v drugi polcas je norost!!! ki ji bomo drago placali. Ampak Janez to hoce in rabi. Na oblasti ostane samo se z izrednimi razmerami do junija. On ...prikaži več rabi visoko okuzenost naroda.

  • Avatar ovca
    ovca 10:32 18.december 2020.

    In potem zopet neprodusno zapiranje? Mislite si! Mars idijoti nesposobni in laznjivi!