Slovenija
4293 ogledov

Beovićeva ne ve, ali strokovna skupina še deluje ali ne

Bojana Beović
Na liniji minister za zdravje - vodja svetovalne skupine je kot vse kaže prišlo do prekinitve komunikacije.

Bojana Beović je za časnik Večer dejala, da "strokovna svetovalna skupina ne deluje več". Tako namreč sama razume izjave ministra za zdravje Tomaža Gantarja, ki jih je podal ob odločitvi prvega epidemiologa v državi Maria Fafangla. Gantar je takrat ocenil, da bi bilo treba svetovalno skupino preoblikovati. Bistveno večjo težo pri pripravi in sprejemanju ukrepov bi po njegovem mnenju morali dati epidemiologom, v skupino pa bi želel vključiti tudi psihologa, sociologa in strokovnjaka s področja komunikacije.

Beovićeva je poudarila, da o tem, da bi bila skupina razpuščena, nima nobene uradne informacije. Ministrove izjave, da želi "oblikovati drugačno skupino z več različnimi strokovnjaki", pa Beovićeva razume, kot da sama ni več vodja te skupine. To naj bi bil tudi razlog, da med člani strokovne skupine od vikenda, ko so bili skupaj s predstavniki vlade na sestanku, ni bilo nobene izmenjave mnenj. Ministru za zdravje tako niso podali nobenih mnenj, na podlagi katerih bi svetovali glede covid ukrepov. 

Na ministrstvu za zdravje so popoldne za STA pojasnili, da skupina za covid-19, ki jo vodi Beovićeva, ostaja v enaki sestavi. Minister Gantar skupine še ni preoblikoval, so pojasnili

Kaj bo odločila vlada?

Vlada danes na seji odloča o ukrepih, ki bodo veljali med božično-novoletnimi prazniki. Beovićeva je dejala, da so se v soboto strinjali, da se ukrepi sprostijo do 23. decembra, potem pa se zaprejo vse dejavnosti razen nujnih, kar pomeni, da gredo delavci do 4. januarja na kolektivni dopust. Beovićeva je za Večer dejala, da je cilj iti v januar z boljšo epidemiološko sliko. 

Beovićeva je medtem postala nova predsednica Zdravniške zbornice Slovenije. Dejala, da je zmago pričakovala, čeprav je bilo prisotne nekaj negotovosti. Kot pravi, bo še nekaj časa trajalo do začetka mandata na čelu zbornice, dotlej pa pričakuje, da bo potreba po njenem strokovnem svetovanju na področju epidemije počasi izzvenela.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • maketar 14:03 17.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • sepdesupp 10:35 17.december 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

  • Mary_Buchholtz 19:53 16.december 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro od doma. zaslužim 25 tisoč dolarjev na mesec s spletnim delom 3 ure dnevno. ... >>>>>> www.MagnifyIncome.Com