Slovenija
15 ogledov

Mirna korak bližje občini

O ustanovitvi občine Mirna bodo konec januarja odločali poslanci v državnem zbor Žurnal24 main
Parlamentarni odbor. Mirna na obravnavo v državni zbor, Ankaran pa ne.

Poslanci parlamentarnega odbora za lokalno samoupravo in regionalni razvoj so včeraj s šestimi glasovi za in nič proti podprli predlog zakona o ustanovitvi občine Mirna. O predlogu zakona o ustanovitvi občine Ankaran ni glasoval nihče, zato je postopek o njegovi ustanovitvi končan.

Namigovanja
Lobiranja naj ne bi bilo. Pred sejo odbora so se pojavila namigovanja, da poslanci zakona o ustanovitvi občine Ankaran ne bodo sprejeli zaradi lobiranja Borisa Popoviča. “Ne morem reči, da je šlo za kakršnokoli lobiranje – niti za Mirno ne,” je dejala Brunskoletova.

Različna primera
O tem, zakaj so upoštevali odločitev ustavnega sodišča pri Mirni, pri Ankaranu pa ne, je Renata Brunskole, podpredsednica odbora, povedala, da je šlo pri Mirni za drugačen primer. “Pri Mirni postopek ni bil zaključen kot pri Ankaranu, ampak je bil prekinjen, zato smo lahko zdaj postopek ustanovitve občine Mirna nadaljevali,” je dejala. Veliko vlogo so odigrali tudi pomisleki strokovnjakov, ki so bili vabljeni na sejo odbora. “Celo izpodbijali so odločitev ustavnega sodišča,” je pojasnila Brunskoletova.

Mirna v DZ
Drugo branje predloga zakona o ustanovitvi občine Mirna je odbor opravil že lani, včeraj so morali o njem le še glasovati. Državni zbor bo o predlogu odločal na seji, ki se bo začela 31. januarja. “Mislim, da bo Mirna izglasovana,” meni Brunskoletova.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.