Slovenija
41 ogledov

Miro Cerar povabil Melanio Trump na obisk v Slovenijo

Donald Trump, Melania Trump Profimedias
Poleg uradnega protokolarne čestitke ob izvolitvi je predsednik vlade Miro Cerar v ZDA poslal tudi prav posebno vabilo.

Poleg čestike Donaldu J. Trumpu je posebno pismo predsednik vlade Miro Cerar poslal tudi bodoči prvi soprogi Melanii Trump. "Vaš uspeh je zgodovinskega pomena tudi za Slovenijo, prebivalcem naše države pa v veselje in ponos," je zapisal Cerar inob tem poudaril, da je prepričan, da se odnosi med obema državama z njeno pomočjo še poglobili.

V vabilu, ki ga je kabinet predsednika objavil tudi na Twitterju, je Cerar bodočo prvo damo povabil tudi na obisk v Slovenijo: " V upanju, da boste kot prva dama Slovenijo obiskali kmalu, se veselim skoarjšnjega srečanja z Vami."

Prve čestitke zakonskemu paru Trump je Cerar izrekel že včeraj ob strani vladnega obiska na Dolenjskem na Otočcu. Cerar je dejal, da bo glede na rod nove prve dame ZDA Melanie Trump tudi njen mož in novi ameriški predsednik Trump bolj seznanjen z dogajanjem v Sloveniji, ki pa jo, kot je ocenil, že zagotovo dobro pozna.

Nadaljeval je, da se zaveda, da Trump prevzema veliko odgovornost in da bo moral na nek način pomagati, da se preseže razdeljenost, ki se je v ZDA pojavila ob zadnjih volitvah.

Komentarjev 19
  • Ferluci 08:20 12.november 2016.

    Cmerarja je zadnja mačka Vesna pustila, zdaj pa išče novo priložnost. Samo pri Melaniji bo bolj težko...

  • matermila 07:58 12.november 2016.

    Slinavi se že slini.

  • ode 22:09 11.november 2016.

    Če bi postala prva dama Bolgarije, ne bi nikjer visele bolgarske zastave.