Slovenija
70 ogledov

Mladi "Zoki" je najraje nabijal žogo

Zoran Jankovic Janković Žurnal24 main
V srbski vasi Saraorci prekipevajo od ponosa. "Zelo smo veseli, da je naš Zoran uspel v tujini, če pa bo postal premier, upamo, da bo to dobro za vso Srbijo," napoved ljubljanskega župana Jankovića o vstopu v slovensko predvolilno tekmo komentirajo v njegovi rodni vasi.

Rojstni kraj župana Zorana Jankovića je bil zadnje dni že v ospredju medijev, saj je njegova uradna Facebook stran še čez vikend navajala, da je rojen v Ljubljani. Napako so kasneje popravili s podatkom, da se je Janković leta 1953 rodil v Saraorcih in se pri desetih letih preselil v Slovenijo.

"Z bodočim premierjem sem hodil v šolo do četrtega razreda, nato pa je odšel v Slovenijo, kjer so že bili njegovi starši," je za srbski spletni Alo komentiral eden od današnjih prebivalcev vasice v bližini Smedereva. Moški po imenu Dejan se spominja, da je Zoran najbolj na svetu ljubil žogo in da so jo na igrišču nabijali vse do mraka.

Smisel za biznis po starem očetu

Danes v vasici bližnjih sorodnikov Zorana Jankovića ni več, čeprav hiša njegovega pokojnega starega očeta še vedno stoji v zelo ohranjenem stanju. Pred leti je Janković obiskal vas, a ni hotel sprejeti povabila sosedov, ki so ga hoteli vzeti k sebi v precej udobnejše hiše. Raje je spal v postelji starega očeta, vedo povedati vaščani v vaški krčmi, ki pa se za Alo niso želeli fotografirati, da ne bi žene vedele, kako ubijajo čas.

Žika Aksentijević se spominja še Jankovićevega starega očeta. Kot pravi, je Janković smisel za posel pobral ravno po njem, saj se je stari oče tudi v najtežjih vojnih časih znašel in poskrbel za družino.

"Kar se nas vaščanov tiče, nimamo za Zorana nikakršnih velikih zahtev. Mi gojimo purane in kakšnega prašiča ter s tem preživimo," je še povedal priletni Žika.

Ne morejo pozabiti niti na Jankovićevo potezo, ko je še kot prvi mož Mercatorja lokalno nogometno društvo od glave do pet opremil s popolnoma novo nogometno opremo – in to še zdaleč ne najcenejšo.

Komentarjev 13
  • Veteran 21:00 22.oktober 2011.

    Zelo možno je, da bo boljše skrbel za Srbijo kot za Slovenijo. Jankovič je samo neki vaški mešetar, ki je vedno špilal gospodarstvenika s tujim denarjem in med tem grabil za sebe in okolico. A ne vidite kako on in ...prikaži več njegovi sini bogatijo. Tukaj nima veze nacionalizem ampak zdrava pamet vseh državljanov v Sloveniji. Najprej se moramo boriti za svoje državljane, ali bomo razdajali tako kot Pahor Grčiji,.. Jankovič bo Srbiji in nam kaj ostane, samo večno delati za druge tako kot v Jugoslaviji?! KAJ NE VIDITE KAM VODI POLITIKA JANKOVIČA!!

  • Fertel 18:49 18.oktober 2011.

    Pa kaj imate proti Zokiju? Faušljivci... Rajš hitro pokupite travnike, da boste potem fajn prodajali, kajti Zoki bo potem po celi Sloveniji spremenil namembnost travnikov. Ala so ti slovenceljni... nimam besed.

  • privat 19:14 17.oktober 2011.

    kaj delajo ti novinarji?? Prodajajo tudi zemljo za zlato...Ne rabimo mi takega uvoza...pa še iz srbije..res dobra reklama!! Koliko je pokasiral novinar?' Ga sova spremlja??