Slovenija
2307 ogledov

Množice navijačev iščejo možnosti za prevoz do Carigrada

navijači košarka
Naval na potne liste.

Ker Turčija ni članica Evropske unije, za vstop v državo ne zadostuje osebna izkaznica, pač pa je potreben potni list, ki bo še pol leta veljaven. Potne liste so izjemoma izdajali kar na Cetisu v Celju, kjer potne liste izdelujejo in so v ta namen okrepili ekipe, kljub temu pa takšnega navala niso pričakovali. Danes je za hitro izdelavo potnega lista zaprosilo 270 ljudi.

Cena potnega lista za odraslega 46,10 evra, prioritetna pa 59,70 evra,

Kompas z avtobusom in letalom

Agencija Kompas je že sinoči, takoj po zmagi Slovenije nad Španijo in s tem uvrstitvijo v finale, začel organizirati aranžmaje za ogled tekme v Turčiji. Že v prvih jutranjih urah so prejeli več kot 1000 rezervacij. Navijače bodo v Carigrad peljali z avtobusom za 200 evrov, k temu pa bo treba prišteti še ceno vstopnice, ki znaša okoli 50 evrov. V nedeljo bo Kompas za 400 evrov navijače odpeljal v Turčijo s čarterjem Adria Airways. Vračali se bodo v ponedeljek v poznih nočnih urah.

TV Slovenija je sicer poročala, da so morali na Kompasu zaradi velikega povpraševanja ustaviti prodajo navijaških aranžmajev, saj so zanje v prvih treh urah delovnika prejeli 1000 rezervacij.

Kot je za STA povedal eden od navijačev, ki je po četrtkovi zmagi Slovenije pri Kompasu vplačal aranžma za ogled finalne tekme, so tudi zanje na agenciji že ves dan nedosegljivi in še vedno ne vedo, ali bodo v Istanbul sploh lahko odleteli. Popoldne so jim sporočili le to, da tudi vstopnic za sedišča druge kategorije nimajo več na voljo in jim ponudili slabše karte.

Adria Airways išče tudi nove možnosti

Predstavnica za odnose z mediji Adrie Airways Špela Mivšek je za MMC RTVS povedala, da je povpraševanje za polete v Istanbul danes izjemno, zato v tem trenutku proučujejo vse razpoložljive možnosti za izvedbo nedeljskih poletov.

Iz Fraporta Slovenija, ki upravlja z ljubljanskim letališčem, so tako kasneje sporočili, da je trenutno v nedeljo predvidenih 11 letov v Istanbul, v ponedeljek pa devet prihodov. V veljavnem voznem redu sta sicer vsak dan predvidena dva prihoda in odhoda. Ure odhodov in prihodov se še usklajujejo, dokončen urnik pa bo znan v soboto, so navedli.

Turški prevoznik z večjimi letali

Prav tako je za v nedeljo zjutraj večje letalo Airbus A330 z 281 sedeži zagotovil Turkish Airlines. Že ves teden pa zaradi interesa slovenskih košarkarskih navdušencev na liniji letijo z letalom Airbus A321 s 190 sedeži, ki je večje kot običajna letala na tej relaciji, so pojasnili za STA. Ker se njihova letala izredno hitro polnijo, se že dogovarjajo tudi za dodatne čarterske polete.

Tudi v osebni režiji

Ker očitno z letali ne bo mogoče zadostiti izjemno povečanemu povpraševanju, se po pisanju medijev posamezniki že samoorganizirajo in načrtujejo, da bodo dolgo pot v Turčijo opravili z avtomobili, kombiji ali avtobusi. Košarkarski navdušenci imajo sicer na voljo še možnost letov z okoliških letališč, a so tudi cene iz ure v uro višje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice