Šport > Slovenija poka od ponosa
8456 ogledov

Dončić kritičen do sina: "Lahko bi se bolj potrudil"

luka dončić
Po zmagi slovenske košarkarske reprezentance nad Španijo se je evforija polotila tudi očeta našega najobetavnejšega mladega košarkarja, Saše Dončića.

"Ne vem, kje naj začnem. Ta reprezentanca in navijači... niso normalni. V pozitivnem smislu. To je nekaj neverjetnega. Sedeli smo zraven hrvaških kolegov. Tudi njih je potegnila evforija, skakali so ob naših dobrih akcijah," je v pogovou za Kanal A po tekmi dejal nekdanji slovenski reprezentant Saša Dončić, ki slovensko vlado še naprej poziva k organizaciji masovnega transporta slovenskih navijačev v Istanbul, kjer se bodo naši fantje v nedeljo potegovali za naslov evropskega prvaka.

Slovenija Španija EuroBasket 2017 polfinale Slovenija v finalu! Šport Adiós amigos! Slovenski projektili razbili Špance!

"Govorili smo o čarterjih. Glede na to, da je to predrago, organizirajmo nekaj drugega. Obstajajo tudi druga prevozna sredstva," je povedal Dončić in apeliral še na slovenske delodajalce.

"V ponedeljek se bo reprezentanca vrnila v Sloveniji. Mislim, da bo ljubljanski župan Zoran Janković pripravil sprejem na Kongresnem trgu. Pokličimo delodajalce, če bi v torek dopoldne pustili naše fante, delavce, ljudi, da se spočijejo po celonočnem slavju. To, kar se tukaj dogaja, je res neverjetno."

Dončić starejši tudi v finalu ne dvomi v  uspeh slovenske reprezentance. "Ekipa je zrela za zlato kolajno. Na tem turnirju so pokazali najboljšo igro od vseh," je dejal oče Luke Dončića in razkril, kaj je po koncu tekme potihem dejal svojemu sinu.

"Da je dobro igral in da ima še veliko rezerve. Povedal sem mu, da sta mu manjkali dve podaji za trojni dvojček. To je sicer sekundarnega pomena, a če imaš možnost in vodiš za 20 točk proti najboljši reprezentanci zadnjega desetletja ... Edini igralec, ki je dosegel trojni dvojček na evropskih prvenstvih, je bil Toni Kukoč. Lahko bi se še malo bolj potrudil. Naj to naredi v finalu."

Obnoreli Evropo Šport "Kar so Slovenci naredili Špancem, ni za mlajše od 18 let!" dončič, janković Adrenalinsko Magazin Ste videli, kako je Dončić trčil v župana Jankovića? Slovenija Španija košarka Eurobasket Globok poklon! Šport Veselje, ponos: To so posnetki iz slačilnice takoj po tekmi!

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.