Slovenija
3006 ogledov

Zalilo tudi UKC Ljubljana, najhuje je v porodnišnici in na ORL kliniki

1/6
UKC Ljubljana
Posledicam včerajšnjega močnega naliva se ni izognil niti UKC Ljubljana. Škode bo lahko po prvih ocenah za več sto tisoč evrov.

Ob včerajšnjem močnem nalivu je voda vdrla v več prostorov UKC Ljubljana. Najbolj prizadeti sta bili porodnišnica in ORL klinika, so sporočili iz UKC Ljubljana.

Prvi klic na pomoč zaradi poplavljenih jaškov in dvigal v novi Pediatrični kliniki so gasilci prejeli ob 21.10. Voda je kmalu zatem vdrla tudi v prostore ORL klinike, v celi noči pa se je zvrstilo še približno 20 klicev na pomoč.

''Sprva smo zaščitili vse paciente in vso nujno infrastrukturo'' so dejali iz UKC Ljubljana. Prizadeti so bili tudi poliklinika in arhivi. "Poplavljena je bila vsa kritična infrastruktura v vseh hišah. Zalilo je kanale komunikacijske infrastrukture, električne omarice, dvigalne jaške, v glavni stavbi je voda tekla kot slap," je dejal v. d. direktorja Jože Golobič.

Zaradi poplav ni bil nihče poškodovan. Pri odstranjevanju posledic so pomagali gasilci, ki so črpali vodo do 4. ure zjutraj. Ob 7. uri zjutraj je že vse delovalo, a posledice se odpravljajo še danes. Golobič ocenjuje, da se bo ocenjena škoda lahko povzpela na več sto tisoč evrov. Po njegovih besedah bo več jasno, ko se stvari posušijo in bodo lahko videli, kaj bodo lahko še ponovno vzpostavili, kaj pa bodo morali zamenjati.

Dogodek ni vplival na delovanje bolnišnice. ''Pregledi potekajo normalno,'' so nam še zatrdili.

Slovenija Naliv, kot ga še ni bilo, zaradi vdora vode evakuirali 300 ljudi

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • bobubob 11:55 30.september 2021.

    Solidna gradnja. So jo vodili strokovnjaki, ki jih je izbrala politika. Kot današnje v zdravstvu.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 10:35 30.september 2021.

    Kaj pa one kleti kjer se skriva naš "politični vrh" pa žal ni zalilo.....

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 10:04 30.september 2021.

    So ranocelniki vsak mal migal, da se ne zalepjo za pojstle, ko tko trpijo?